Άρχισαν να… ανασχηματίζονται μόνοι τους

Της Άννας Καραβοκύρη

Αντί ορισμένοι βουλευτές να έχουν το βλέμμα στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και να «βάλουν πλάτη» για τη νίκη της παράταξης τους, αυτοί φαίνεται πως βλέπουν ακόμη πιο μπροστά… συγκεκριμένα βλέπουν τον Ιούνιο και προσβλέπουν στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι όλοι πρέπει να «βάλουν πλάτη» για να κερδίσει η ΝΔ το στοίχημα των εκλογών, καλώντας μάλιστα προ

μηνών στο Μέγαρο Μαξίμου δεκάδες βουλευτές και ζητώντας τους να στηρίξουν τους υποψήφιους, ορισμένοι όχι μόνο παράκουσαν αλλά για το μοναδικό πράγμα που «εργάζονται» με ζήλο είναι η κατάκτηση του πολυπόθητου υπουργικού θώκου.

Ήδη με την επιστροφή τους από τις Πασχαλινές διακοπές, θεωρώντας ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμός, άρχισαν να ανακινούν σενάρια περί υπουργοποίησης τους κατηγορώντας νυν υπουργούς για αδράνεια και απροθυμία.

Τουλάχιστον τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές είναι στα «κάγκελα» και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουν ήδη «στρώσει το δρόμο» για την ένταξη τους στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Άλλοι πάλι ανακινούν σενάρια περί υπουργοποιήσης των ανταγωνιστών τους με σκοπό να τους «κάψουν».

Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτή η βιασύνη ορισμένων και το «ράβε-ξήλωνε» υπουργικά κοστούμια, που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το Μέγαρο Μάξιμου, μόνο κακό προσφέρει στην παράταξη τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς ακόμα και οι πιο …απρόθυμοι για υπουργοποίηση βουλευτές όταν ακούνε τα εν λόγω σενάρια εξοργίζονται.

Ας μην ξεχνάμε πάντως πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το ποιοι τελικά θα φορέσουν υπουργικά κοστούμια τον έχει πάντοτε ο Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Eurokinissi

The post Άρχισαν να… ανασχηματίζονται μόνοι τους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα