Διεθνής πρωτιά για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την πρώτη θέση στη Διεθνή Φοιτητική Συνδιάσκεψη του Δικτύου Πανεπιστημίων των Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNICA) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Όσλο, κατέλαβε το βίντεο ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνδιάσκεψη είχε, μεταξύ άλλων, ως αντικείμενα επεξεργασίας το ιδανικό πανεπιστήμιο, τη μαθησιακή διαδικασία και τα προγράμματα σπουδών. Το ελληνικό βίντεο κρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης ως ιδιαίτερα καλλιτεχνικό με πολλούς εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς.

Το Δίκτυο της UNICA περιλαμβάνει 43 πανεπιστήμια από τις πρωτεύουσες

της Ευρώπης και αριθμεί συνολικά 1.800.000 φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που μετέχει.

Στόχοι της UNICA είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων-μελών, η διασφάλιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού ερευνητικού και διοικητικού έργου, η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών και η προώθηση της συμμετοχής των μελών του στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους Γαβουνέλη Φαίδρα (Τμήμα Νομικής), Δουδωνή Παναγιώτη (Τμήμα Νομικής), Μπίρπου Ελευθερία (Τμήμα Οδοντιατρικής), Νιάρχο Φιλώτα (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης), Ραχιανιώτη Κωνσταντίνο (Τμήμα Νομικής) και Σταμπέκη Αλέξη (Τμήμα Φυσικής).

Δείτε το βίντεο στον ηλεκτρονικό κόμβο:

http://www.unica-network.eu/event/unica-student-conference-2012-the-ideal-european-university-university-of-oslo-10-13-october-2

http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5748%3A14-11-12-vraveusi-ekpa&catid=55%3Aeyropaiki-enosi-kai-diethneis-organismoi&Itemid=141&lang=el
Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα