Νέο πρόγραμμα για δωρεάν διανομή τροφίμων

 

Ένα ακόμα πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους ξεκίνησε σήμερα από την ενορία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος πρόκειται να διανεμηθούν σε 835.282 δικαιούχους σε όλη τη χώρα 10.558 τόνοι  βασικών τροφίμων όπως ζυμαρικά, ελαιόλαδο και γαλακτοκομικά προϊόντα. Η συνολική αξία των τροφίμων ξεπερνά τα 23 εκατομμύρια ευρώ ενώ το νέο έτος η αξία υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 26 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος  επισκέφθηκε σήμερα το κτίριο της Αρχιεπισκοπής του Αγίου Παντελεήμονα,

δήλωσε : «χαίρομαι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία φέτος η διαδικασία και ξεκίνησε η διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους και ευχαριστώ τους κοινωνικούς εταίρους για τη συνεργασία τους, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού αυτοί βρίσκουν τη λίστα των δικαιούχων.»

Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά ενώ παράλληλα τόνισε ότι όλα τα προϊόντα που διανέμονται  είναι ελληνικά και ότι μελετάται ο εμπλουτισμός των παροχών και των προσφερόμενων ειδών και με ρουχισμό.

Η Αρχιεπισκοπή από τη πλευρά της μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προς το υπουργείο για τη συμβολή του.

Το νέο έτος, το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων θα εφαρμοστεί σε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι από αυτό θα επωφεληθούν περισσότεροι από 18 εκατ. άνθρωποι.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα