Διαδήλωση πολιτών κοντά στη μεθόριο με τη Συρία-Περισσότεροι από 40 οι νεκροί

Εκατό και πλέον πολίτες διαδήλωσαν κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, όπου οι νεκροί είναι περισσότεροι από 40, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Οι πολίτες κατηγόρησαν σύρους πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι στον καταυλισμό, στα περίχωρα της μικρής αυτής πόλης, ότι μετέφεραν τη βία πέραν των συνόρων. Κάποιοι από τους διαδηλωτές ήταν επικριτικοί για την ασκούμενη γιαυτό το ζήτημα τουρκική εξωτερική πολιτική, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αναφέρεται

επίσης το ίδιο πρακτορείο στην δήλωση ενός διαδηλωτή, που ζήτησε (μιλώντας σε βίντεο που φιλοξενεί τουρκικός διαδικτυακός τόπος), να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν, επειδή «είναι αποτυχημένη» η κυβερνητική πολιτική για την συριακή κρίση πλέον στο τρίτο έτος της.

Αλλά βίντεο, δείχνουν θρυμματισμένους τους υαλοπίνακες οχημάτων με αριθμούς κυκλοφορίας Συρίας.

Οι εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων νωρίς το απόγευμα σήμερα έγιναν σε πολυσύχναστούς δρόμους της παραμεθόριας πόλης.

Σημειώνεται ότι, από την πλευρά του το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε για μια τρίτη στη σειρά έκρηξη, κάνοντας λόγο μόνον για άφιξη στο σημείο της έκρηξης πυροσβεστικών δυνάμεων. Έκτοτε, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία. Ήδη στο Ρεϊχανλί εστάλησαν αστυνομικές σημαντικές ενισχύσεις. ‘Ετσι, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της μικρής πόλης είναι πλέον πολύ αισθητή, ενώ γίνονται πλέον σε πολλά σημεία στην περίμετρό της αυστηροί και συστηματικοί έλεγχοι σε όλα τα κινούμενα οχήματα.

Το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι και στην Άγκυρα έγινε διαδήλωση περίπου 60 πολιτών, όπου ακούστηκαν εχθρικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δείτε σχετικό άρθρο

http://www.paraskhnio.gr/2013/05/11/tourkia-4-ekrixis-polli-travmaties/

Keywords
Τυχαία Θέματα