IΔΡΥΕΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ...

Την ίδρυση Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ανακοίνωσαν σήμερα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη...

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα συνδεθεί με την Παγκόσμια Τράπεζα, και θα καλύψει τα παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των
οστών.

Την τελευταία τριετία 141 παιδιά υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μυελού στην ειδική Μονάδα του «Αγία Σοφία», ωστόσο η αναζήτηση του μοσχεύματος ήταν Γολγοθάς για γονείς και γιατρούς λόγω της έλλειψης εθνικής «δεξαμενής».

Το μόσχευμα κοστίζει 15.000 ευρώ από Τράπεζα της Ευρώπης και 30.000 ευρώ από Τράπεζα της Αμερικής, αλλά σε κάθε περίπτωση το κόστος ήταν δευτερεύον σε σχέση με την πολύμηνη αναζήτηση στην αλλοδαπή. Ο προϋπολογισμός της Τράπεζας ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και το κόστος λειτουργίας έχει εξασφαλιστεί από τον Σύλλογο «Ελπίδα».

Εκτιμάται ότι έως το 2018 η πρώτη ελληνική Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα έχει 50.000 εγγεγραμμένους και ταυτοποιημένους δότες, και θα αποπλοιήσει τη σχετική διαδικασία αναζήτησης μοσχεύματος για παιδιά αλλά και ενηλίκους.
Keywords
Τυχαία Θέματα