«Δέσε» τους «εκλεκτούς» με τον λαό!

-Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Του Γ. Ανδρουτσόπουλου

Δεν ξέρω αν εσείς είδατε την πανηγυρική εκλογή του Μανώλη Κεφαλογιάννη ως τον πρόλογο της μελλοντικής απεικόνισης ενός πολιτικού σκηνικού έστω και… υπογείως, όπως το είδαν τώρα ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές, αλλά η στήλη σάς είχε προετοιμάσει από την προηγούμενη Κυριακή, όταν σας έλεγε ότι όλοι στη ΝΔ περιμένουν την «υπόγεια γραμμή» του Κώστα Καραμανλή.
Και μπορεί

το 301-186 να είναι μια «μεγάλη νίκη» για τον Μανώλη στα εσωκομματικά δρώμενα, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και την «υπογραφή» για μια «υπόγεια γραμμή» επικοινωνίας μεταξύ του τέως και του νυν προέδρου της ΝΔ. «Γραμμή» που είναι σε θέση να σηματοδοτήσει τα μελλούμενα, άσχετα αν αποβούν επιτυχή ή όχι. Και αποδεικνύεται περίτρανα, για άλλη μια φορά, πως οι «καραμανλικοί», όπως σας το έχω εξάλλου επισημάνει, «πολλά κρατούν» στον κομματικό μηχανισμό, σύμφωνα πάντα και με την… ανθρωπογεωγραφία του, όπως σήμερα μπορεί να παρουσιαστεί.
Δεν ξέρω αν ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ καταφέρει όλα –ή τα περισσότερα έστω– εκείνα που θα πρέπει να κάνει για να βγει το κόμμα από το τέλμα, στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχει βυθιστεί, ή θα μπορέσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της βάσης, ανασυγκροτώντας τις περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε νέα και πιο ορθολογικά και λειτουργικά μοτίβα, αλλά εκείνο που θα μπορούσαμε να του καταλογίσουμε ως μια μεγάλη επιτυχία θα ήταν αν κατάφερνε να δρομολογήσει μια ομαλή «σχέση» μεταξύ των δήθεν «εκλεκτών» του λαού με τον λαό που τους εξέλεξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα