Κατεβάζουν «ρολά» στην Υγεία

Εβδομάδα ταλαιπωρίας ξεκινά από αύριο για χιλιάδες  ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί του οργανισμού προχωρούν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ήδη διακόψει από χθες την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους.

Ένα βήμα πριν προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται και  οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι μάλιστα έχουν προειδοποιήσει με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο»,

διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Και η ταλαιπωρία δεν σταματά καθώς σύμφωνα τα «ΝΕΑ» οι φαρμακευτικές εταιρείες έκοψαν την χορήγηση φαρμάκων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, διότι τα χρέη του οργανισμού έχουν διογκωθεί πάρα πολύ.

Η κινητοποιήσεις των γιατρών θα έχουν τη μορφή πενθήμερων επισχέσεων εργασίας εργασίας και ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού, με σκοπό να συζητηθούν οι λόγοι των κινητοποιήσεων, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα