Δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με τον Γέροντα

Ο Μητροπολίτης Γέρων Ιωαννίνων Θεόκλητος θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας μας. Παρά τα λάθη του και τις αστοχίες του υπήρξε σπουδαίος Ιεράρχης.

Εδώ και καιρό ασθενεί βαριά, γι’ αυτό και έχει αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο. Προχθές μία λοίμωξη του αναπνευστικού τον οδήγησε εκ νέου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Ιεράρχη είναι σοβαρή κι αυτό θα απασχολήσει πολύ σύντομα και τη διοίκηση της Εκκλησίας.

Εκείνο, όμως, που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι όπως την εορτή

του, προ ολίγων εβδομάδων, την πέρασε εντελώς μόνος (με την παρουσία του ιατρού, κατά σάρκα αδελφού του, αλλά και του πιστού κι ευγνώμονος φίλου του Αντώνη Ζαμπέλη, πρώην γενικού διευθυντή της ΕΚΥΟ), έτσι και στην ασθένειά του είναι εντελώς μόνος.

Προφανώς, τα πνευματικά του παιδιά ασχολούνται με την… επόμενη μέρα.

Ήδη, ο Πρωτοσύγκελός του, Φιλόθεος, που είναι και διευθυντής της νέας μεγάλης Ναοδομίας της Εκκλησίας, ασχολείται πυρετωδώς με την εγγραφή του στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, τον προσεχή Οκτώβριο.

Από την άλλη, επιδιώκει να επανέλθει στην αυλή τού άλλοτε ισχυρού φίλου του, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με τον οποίο τον συνδέουν πολλοί δεσμοί. Σε αυτό τον συνδράμει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στο άρμα του οποίου έχει προσδεθεί, στοχεύοντας στη Μητρόπολη Ιωαννίνων (αν ζήσω να το δω και αυτό, να αλλάξω θρησκεία) ή στη Μητρόπολη Καρυστίας.

Το ξέρει αυτό ο Αγιος Καρυστίας Σεραφείμ για να ζήσει άλλο τόσο; Και αν όλα αυτά σάς φαίνονται μακρινά και αδύνατα να συμβούν, περιμένετε γιατί σας κρατώ το καλύτερο για το τέλος… Μην απορήσετε, αν τον δείτε να καταλαμβάνει τη θέση του αρχιγραμματέως…

Την ήθελε από την εποχή που ανήλθε στη θέση ο Μάρκος και είχε στείλει τον Γέροντά του Ιωαννίνων να παρακαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά τότε ο Αρχιεπίσκοπος δεν τον ήθελε. Τώρα, όμως, σε περίπτωση που ο νυν Αρχιγραμματεύς, Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, προαχθεί σε Μητροπολίτη, θα καταλάβει την ισχυρή αυτή θέση, αν ενδώσουν σε αυτό οι δύο ισχυροί βραχίονες του Αρχιεπισκόπου: Γαβριήλ και Αδαμάντιος.

The post Δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με τον Γέροντα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα