Κουίζ: Ποιος βουλευτής πήρε δάνειο 10.000 ευρώ από τη Βουλή πριν καλά καλά ορκιστεί;

Το ποσό των 10.000 ευρώ εισέπραξε άτοκα βουλευτής από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 πριν ακόμα συμμετάσχει σε κάποια κοινοβουλευτική επιτροπή, παράδειγμα που ακολούθησαν συνολικά ακόμα 60 συνάδελφοί του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», οι εν λόγω βουλευτές άσκησαν το δικαίωμά τους να ζητήσουν και να

λάβουν άτοκα οικονομική ενίσχυση έως και 15.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, δάνειο το οποίο κρατείται από τον μηνιαίο μισθό των βουλευτών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, συνολικά πάνω από 100 νυν και πρώην βουλευτές έχουν δανειστεί χρήματα από το Ταμείο, ενώ από το ευνοϊκό μέτρο εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι βουλευτές, αφού σε κάποιες περιπτώσεις δεν πρόλαβαν να αποπληρώσουν το χρέος τους.

Στα βουλευτικά προνόμια, εκτός των άτοκων δανείων, είναι τα «δωρεάν» διόδια αλλά και η πληρωμή σε μετρητά του πλαφόν ύψους 150 ευρώ για τα κινητά τηλέφωνα, για όσους δεν τα χρησιμοποιούν. Συγκεκριμένα, ήδη 38 βουλευτές που δεν χρησιμοποιούν αεροπορικές συγκοινωνίες έχουν ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα που προβλέπει το κόστος των διοδίων να πληρώνεται από τη Βουλή, ενώ δεκτό έχει γίνει το αίτημα βουλευτών κάποιες ακτοπλοϊκές μεταφορές τους επίσης να πληρώνονται από το κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως περίοπτη θέση μεταξύ των προνομίων κατέχει το αφορολόγητο των βουλευτικών αποζημιώσεων, που φτάνει σε πολλές περιπτώσεις το 65 – 70%.

The post Κουίζ: Ποιος βουλευτής πήρε δάνειο 10.000 ευρώ από τη Βουλή πριν καλά καλά ορκιστεί; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα