Μετακομίζουν ΔΟΥ και ΙΚΑ Λάρισας

Το διοικητήριο της ΕΑΣ Λάρισας στη συνοικία της Φιλιππούπολης κρίθηκε τελικά ως το καταλληλότερο για τη μεταστέγαση των δύο εφοριών του νομού, μετά την αξιολόγηση –από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου- 3 προτάσεων που υποβλήθηκαν σε δημόσια προκήρυξη που έγινε προ ημερών.

Μάλιστα η μεταφορά των δύο εφοριών του νομού, που σήμερα στεγάζονται η Α’ ΔΟΥ επί της οδού Παπαναστασίου και η Β’- Γ’ στη συμβολή των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου αναμένεται να γίνει άμεσα, καθώς η εντολή

του ΥΠΟΙΚ είναι η λειτουργία των εφοριών στο νέο κτίριο να γίνει μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως η συμφωνία μιλά αρχικά για μίσθωση των 3 ορόφων του διοικητηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ παραμένουν οι μισθώσεις της πρώην ΑΤΕ και του σούπερ μάρκετ στο ισόγειο του κτιρίου.

Ο λόγος που τελικά προτιμήθηκε το κτίριο της ΕΑΣ για τη μεταφορά των 2 ΔΟΥ του νομού ήταν αφενός η χωρητικότητα του κτιρίου, περίπου 4.000 τ.μ. και αφετέρου η οφειλή της Ένωσης προς το δημόσιο (περίπου 3,5 εκατ. ευρώ), η οποία θα συμψηφιστεί στην πορεία του χρόνου, κι έτσι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα χρειαστεί να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του.

Μάλιστα αν τελικά προκύψουν ελεύθεροι χώροι, τότε το ελληνικό δημόσιο δύναται να μισθώσει το ίδιο αυτούς τους χώρους σε ιδιώτες, ώστε να αποκομίσει και επιπλέον έσοδα. Αν και στελέχη του Συλλόγου Εφοριακών Λάρισας εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει ελεύθερος χώρος, καθώς μόνο τα αρχεία των εφοριών θα χρειαστούν έναν ολόκληρο όροφο.

Και όταν μιλάμε για αρχεία

Αναφερόμαστε και στο υλικό που μεταφέρθηκε στη Λάρισα από τις καταργηθείσες εφορίες των επαρχιών του νομού Όπως και να χει πρόκειται για μία ικανοποιητική, για τους εργαζόμενους στις εφορίες της πόλης, εξέλιξη, καθώς τα σημερινά κτίρια που στεγάζονται οι ΔΟΥ είναι ακατάλληλα και μη λειτουργικά και η μεταφορά των υπηρεσιών σε άλλους χώρους αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου.

Στο μεταξύ σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκεται και η μετακόμιση των υπηρεσιών (διοικητικών-υγειονομικών) του ΙΚΑ Λάρισας, καθώς η επίσκεψη που πραγματοποίησε προ ημερών η υποδιοικήτρια του Ιδρύματος, αρμόδια για κτιριακά θέματα, στο GAEA κρίθηκε καταρχήν θετική. Στην περίπτωση βέβαια του Εμπορικού Κέντρου θα πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά νομικά –γραφειοκρατικά κωλύματα που υπάρχουν. Ωστόσο η πίεση που ασκούνε στην αρμόδια δ\νση του Ιδρύματος οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, που επίσης μιλούν για «ακατάλληλα κτίρια» είναι αρκετή για να ξεπεραστούν τέτοια εμπόδια από τη μία και από την άλλη η καλή δουλειά που κάνει ο εκκαθαριστής της Ένωσης, ίσως διευκολύνει –επιταχύνει τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί πως τυχόν μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο εμπορικό κέντρο της ΕΑΣ

Επίσης δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αφού υπάρχουν χρέη της οργάνωσης και προς το Ίδρυμα, άρα η λύση του συμψηφισμού θεωρείται ιδανική. Πάντως οι δρομολογούμενες εξελίξεις με την επικείμενη μεταφορά των εφοριών στη Φιλιππούπολη και πιθανότατα και των υπηρεσιών του ΙΚΑ, έχουν δημιουργήσει μια κινητικότητα στην κτηματομεσιτική αγορά της πόλης, με πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες (λογιστές και φαρμακεία) να αναζητούν ελεύθερους χώρους για εκμίσθωση.

Πηγή: Thessalianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα