Δείτε τι αποκάλυψε για τη σχέση της με την ΧΑ η Β. Πόπορη στην απολογία της

Η ανθυπαστυνόμος, Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά απολογήθηκε και υποστήριξε πως απέφευγε επιμελώς να συμμετέχει φανερά σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Οι εισαγγελείς και ανακριτές αποφάσισαν η ανθυπαστυνόμος να τεθεί προσωρινά υπό κράτηση.

Στην απολογία της η Βενετία Πόπορη υποστήριξε για τις σχέσεις της με τη ΧΑ: «Πράγματι, μάλλον τον Οκτώβριο

του 2012, γράφτηκα ως υποστηρικτής στην τοπική οργάνωση Αθήνας της Χρυσής Αυγής διότι συμφωνούσα εν μέρει με τις απόψεις του κόμματος, ωστόσο όμως, λόγω της ιδιότητάς μου ως αστυνομικού απέφευγα για προφανείς λόγους να συμμετέχω φανερά σε εκδηλώσεις του κόμματος. Κατέβαλα τη συνδρομή μου ως υποστηρικτή και δεν είχα κάποια άλλη ιδιαίτερη συμμετοχή».

Σε ερώτηση ποιους εκ των κατηγορουμένων γνωρίζει η ανθυπαστυνόμος ανέφερε: «Γνωρίζω μόνο τον Λ. Τ. τον οποίο γνωρίζω από πολλών ετών (άνω των είκοσι). Στο πλαίσιο αυτής της φιλικής μας σχέσης έχουν γίνει και έχουν καταγραφεί τα αναφερόμενα στις εκθέσεις καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών δυο τηλεφωνήματα τα οποία είναι πολύ μικρής διάρκειας και τι αφορούν δεν ενθυμούμαι. Η συζήτηση αυτή δεν αφορούσε την υπόθεση του φόνου Φύσσα τον οποίο πληροφορήθηκαν την επόμενα από τις ειδήσεις».

Τέλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της και είπε: «Οι περισσότερες από τις σφαίρες που βρέθηκαν έχουν ξεμείνει από υπηρεσιακά όπλα που χειριζόμουν στο παρελθόν, ενώ τα μαχαίρια που βρέθηκαν και η σιδερογροθιά αποτελούν μέρος συλλογής.

Το μεν GLOCK είναι το νομίμως χρεωμένο σε μένα υπηρεσιακό όπλο, η δε καραμπίνα έχει νόμιμη άδεια και είναι μη λειτουργική (είναι χαλασμένη). Τα λοιπά δε πιστόλια είναι μη λειτουργικά και αποτελούν τμήμα της ευρύτερης συλλογής την οποία διατηρώ.

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά τα αντικείμενα είτε είναι παλαιά και μη λειτουργικά είτε αποτελούν υπόλοιπο παλαιού εξοπλισμού των οποίο κατείχα νομίμως στο πλαίσιο των υπηρεσιακών μου καθηκόντων».

The post Δείτε τι αποκάλυψε για τη σχέση της με την ΧΑ η Β. Πόπορη στην απολογία της appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα