Δεύτερη κατάληψη ουκρανικής ναυτικής βάσης από ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία σήμερα

Άλλη μια ουκρανική ναυτική βάση στην Κριμαία κατέλαβαν ρωσικές δυνάμεις αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με αξιωματικό του ουκρανικού ναυτικού.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάληψης της βάσης στο Μπακχισαράι, 30 χιλιόμετρα από τη Συμφερόπολη, δεν χρησιμοποιήθηκε βία, δήλωσε ο αξιωματικός.

«Ρωσικά στρατεύματα κατέφθασαν και μας ζήτησαν να εγκαταλείψουμε τη βάση, το οποίο και κάναμε» δήλωσε στο Reuters ο Εντουάρντ Κουσναρένκο. «Θα προσπαθήσουμε ξανά αύριο να επιστρέψουμε στα πόστα μας».

O Κουσναρένκο

ανέφερε ότι ο ίδιος και άλλοι 14 στρατιωτικοί αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τη βάση στο Μπακχισαράι, και δεν ήταν σε θέση να έρθουν σε επαφή με τους ανωτέρους τους στη Σεβαστούπολη ή με το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τετάρτη, ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν άλλη μια ουκρανική ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη και ύψωσαν τη ρωσική σημαία.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπλακούν στρατιωτικά στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η επίτευξη της όποιας λύσης πρέπει να έλθει μέσω της διπλωματικής οδού.

The post Δεύτερη κατάληψη ουκρανικής ναυτικής βάσης από ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία σήμερα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα