Χρεωμένο κατά 6,33 δισ. ευρώ το Δημόσιο τον Μάρτιο

Στα ύψη οι οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα .. Το Μάρτιο του 2012 έφθασαν τα 6,33 δισ. ευρώ έναντι 6,32 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο εφέτος. Οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ στους δύο μήνες από την αρχή του έτους, καθώς ο Δεκέμβριος έκλεισε με χρέη 5,73 δισ. ευρώ.

Στοιχεία που προκύπτουν από τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ευρύτερου Δημόσιου τομέα που δόθηκαν στη Δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης από το υπουργείο Οικονομικών.

Προ των πυλών, μετά το πέρας των εκλογών, η συζήτηση με την τρόικα

για το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των οφειλών με μετρητά, χάρη σε ειδικές δόσεις από το νέο πακέτο στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι το νέο μνημόνιο προβλέπει ποσό 4 δισ. ευρώ κατά το β' εξάμηνο του 2012 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στην πρώτη θέση της λίστας των κακοπληρωτών του Δημοσίου βρίσκονται για άλλη μια φορά τα ασφαλιστικά ταμεία (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης) που χρωστούν 2,77 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που οφείλει 1,16 δισ. ευρώ.

Τα δημόσια Νοσοκομεία χρωστούν 1,47 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 113 εκατ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί με νόμο του 2010. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,01 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των φορέων και των Υπουργείων έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 805 εκατ. ευρώ, υψηλότερες κατά 74 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα