Πρωτοφανής υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων στο στρατό

Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΣΔΟΕ στην Ρόδο αποκάλυψε πρωτοφανή υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων για την οποία έχουν συλληφθεί ο αντισυνταγματάρχης - διοικητής του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής Ρόδου, ένας στρατιώτης, ο αποθηκάριος καυσίμων καθώς και δύο ιδιώτες οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν σε τροφοδοτούσαν με καύσιμα του στρατού φορτηγά ιδιωτών.

Την υπόθεση παρακολουθεί από κοντά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης ο οποίος ζήτησε από

τις διωκτικές αρχές την επανασύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση οι οποίοι αρχικά είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Στα πλαίσια των ελέγχων από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ελέγχων του ΣΔΟΕ υπό τις εντολές του προϊσταμένου κ. Νίκου Λέκκα διαπιστώθηκε ότι φορτηγό που ανήκε σε εργοληπτική εταιρεία του νησιού εισερχόταν στο στρατόπεδο αυτό και λάμβανε καύσιμα, σαν η στρατιωτική βάση να είναι ένα... πρατήριο καυσίμων ανοικτό για το κοινό!

Έκπληκτοι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είδαν τους φρουρούς της πύλης του στρατοπέδου να επιτρέπουν την είσοδο στο φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο καμία σχέση δεν είχε με έργα ή οποιαδήποτε άλλη εργασία στο 95ο Τάγμα Μηχανικού στην Ρόδο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν φαίνεται οι στρατιώτες της πύλης να είχαν λάβει εντολές από τον συλληφθέντα διοικητή του στρατοπέδου. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, οι στρατιωτικοί αρνούνται τις κατηγορίες. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που υπάρχει σύλληψη στρατιωτικών για τέτοιου είδους ενέργειες και επ' αυτοφώρω σύλληψη για λαθραία διακίνηση στρατιωτικών καυσίμων. Ωστόσο σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται σχετική έρευνα για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από καταγγελίες βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα