Χατζηδάκης: Αυξήστε τα χρήματα από ΕΣΠΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών & Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΕΛΙΑΜΕΠ, υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, στα πλαίσια της νέας διαπραγμάτευσης του ΕΣΠΑ

για την περίοδο 2014-2020.

Αναλύοντας τις προτάσεις που παρουσίασε την περσινή χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως οι πόροι που προβλέπονται για την χώρα μας, θα μειωθούν από τα 20 δισ. ευρώ που ήταν στην περασμένη προγραμματική περίοδο, σε μόλις 12 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας τεράστια τη μείωση κατά 40%, με δεδομένο ότι κατά τον υπολογισμό των πόρων τα δεδομένα που έλαβε υπόψη της η Επιτροπή ήταν αυτά που ίσχυαν από το 2007 έως το 2009, όχι όμως τα σημερινά τα οποία έχουν δραματικά επιδεινωθεί.

Επίσης ο υπουργός, σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού των πόρων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, με το θέμα να έχει τεθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, αλλά, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, θα τεθεί εκ νέου στις 13 Νοεμβρίου.

Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε ότι προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα