Επιμένει ο Προκόπης για το πάρτι των ομολόγων πριν από το «κούρεμα»

Νέα βόμβα ρίχνει ο Προκόπης Παυλόπουλος με την κατάθεση αίτησης εγγράφων στον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο ζητεί πλήρη στοιχεία για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων καθώς και τις αγοραπωλησίες που έγιναν την περίοδο 2009-2011. Είναι αδιανόητο να μη γνωρίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου και της κεντρικής τραπεζικής αρχής τα ονόματα τους από τη στιγμή που κατ΄ επανάληψη τα έχει δημοσιεύσει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements B.I.S.) .

Γι΄ αυτό και ζητεί μεταξύ άλλων από τον Στουρνάρα

:

1. Πόσες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έγιναν μετά την 1/1/2009, πότε, ποια τα ποσά και ποιοι αγόρασαν τα ομόλογα κατά κατηγορία (Ελληνικές Τράπεζες, Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, Έλληνες ιδιώτες -φυσικά και νομικά πρόσωπα- ξένες τράπεζες και χρηματοοικονομικοί οργανισμοί κλπ).

2. Πόσες πωλήσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έγιναν στη δευτερογενή αγορά το 2010 και το 2011. Ποιοι πωλούσαν και ποιοι αγόραζαν.

3. Ποιες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έληξαν το 2010 και το 2011 και, αναλυτικώς, ποια ποσά αποπληρώθηκαν. Πόσα απ’ αυτά καταβλήθηκαν σ’ Ελληνικές Τράπεζες, στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, σε Έλληνες ιδιώτες -φυσικά ή νομικά πρόσωπα- και πόσα σε ξένες τράπεζες.

4. Πόσα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αγόρασαν από τη δευτερογενή αγορά το 2010 και το 2011 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης.

5. Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών και το πρόγραμμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, των οποίων τ’ αποθεματικά αποδεκατίστηκαν. Και πως θ’ αποζημιωθούν οι Έλληνες ιδιώτες -φυσικά ή νομικά πρόσωπα- κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα