Χάσαμε τη μάχη όχι τον πόλεμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να «υποτάξει» την Ιταλία και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας μετά από τρεις σερί νίκες.

Κουρασμένη από το παιχνίδι με την Τουρκία οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελευταίο δεκάλεπτο και κάπου εκεί η «πλάστιγγα» έγειρε στην ιταλική πλευρά.

Η έκπληξη του Ευρωμπάσκετ έκανε το «4 στα 4» και έμεινε μόνη πρώτη στον όμιλο μας.

Το αντιπροσωπευτικό

μας συγκρότημα, που έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ηττήθηκε με 81-72 από τους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι εμφανίζοντας προβλήματα στον αμυντικό τομέα.

Κορυφαίοι για την Ελλάδα ο Νίκος Ζήσης και ο Στράτος Περπέρογλου. Ασταμάτητος ο Μπελινέλι, από κοντά και ο Ντατόμε για την ιταλική ομάδα.

Τελευταία αντίπαλος για την Εθνική στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Φινλανδία τη Δευτέρα στις 15:30. Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει στις 18:45 τη Σουηδία.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 81-72

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 5, Μπουρούσης 11, Ζήσης 16, Περπέρογλου 12, Φώτσης 2, Παπανικολάου 11, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 2, Καϊμακόγλου 6, Μπράμος, Πρίντεζης 7

Ιταλία (Σιμόνε Πιανιτζάνι): Αραντόρι 8, Τζεντίλε 16, Ροσέλι, Βιτάλι, Ποέτα 2, Μέλι, Μπελινέλι 23 (7 ριμπάουντ), Κουζίν 4, Ντατόμε 19, Μάγκρο, Τσιντσιαρίνι 9

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη μετά το τέλος του ματς στην τηλεόραση του ΑΝΤ1:

Οι δηλώσεις του Πιαντζιάνι:

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Έκαναν εξαιρετική δουλειά, έλεγξαν τον αγώνα για 40 λεπτά και έπαιξαν απίστευτα. Μέχρι τώρα παίζαμε πολύ καλά, με πάθος και χημεία. Απόψε ήταν ακόμη πιο δύσκολα και αυτό λόγω της εμπειρίας και της ποιότητας του αντιπάλου που είναι μια ομάδα που διεκδικεί μετάλλιο», είπε ο Ιταλός κόουτς και συνέχισε:

«Είχαμε πρόβλημα στην αρχή στο λόου ποστ με τη διαφορά στα ύψη, αλλά σταδιακά προσαρμοστήκαμε και μείναμε συγκεντρωμένοι. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, αλλά πιέσαμε πολύ και περιμέναμε να επιτεθούμε όταν έπρεπε. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου».

Οι δηλώσεις του Τρινκέρι:

Ο προπονητής της Ελληνικής ομάδας δεν θέλησε να κατηγορήσει τους παίκτες του για την ήττα, αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν ένα κακό παιχνίδι, που όμως θα ενώσει την ομάδα.

«Δεν περίμενα, ερχόμενος στο Eurobasket, ότι θα τελειώσω τη διοργάνωση και το μπλουζάκι μου θα ‘ναι λευκό. Περίμενα λίγο αίμα, να βρωμίσει λίγο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ήττα, να μείνουμε ενωμένοι. Ήταν ένα κακό παιχνίδι από πολλές απόψεις. Είχαμε λιγότερη ενέργεια κι αντοχή. Στο τέλος, όταν παίζουμε ένα ματς με πολλές απομονώσεις, πολλά κρίνονται στο ένας εναντίον ενός».

Οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

«Παίζουμε σε λιγότερο από 24 ώρες, πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι.

Παίζουμε με μία ομάδα που παίζει ρόλο το αποτέλεσμα γιατί δεν θέλουμε να κουβαλήσουμε δεύτερη ήττα στην επόμενη φάση.

Πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι.Ο Σπανούλης σίγουρα θα βοηθούσε πολύ, είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα. Ήταν σημαντική η παρουσία του.

Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Ελπίζουμε αύριο να είναι μαζί μας.

Δεν γίνεται να περιμένουμε πάντα από έναν παίκτη να φέρει την… Άνοιξη» είπε ο Παπανικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα