Χαρακόπουλος: Η λύση για τα κρούσματα λύσσας δεν είναι η ευθανασία αδέσποτων!

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αυξημένων κρουσμάτων λύσσας σε αδέσποτα ζώα με στοχευμένες δράσεις και όχι με μαζικές εξοντώσεις ζώων.

Αυτό ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος υπογράμμισε πως θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξουν μαζικές ευθανασίες των αδέσποτων λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων λύσσας, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η πολιτεία θα φροντίσει για την καταπολέμηση της ασθένειας,

σεβόμενη την ζωή των αδέσποτων.

Επίσης πρόσθεσε το κοινό θα ενημερωθεί άμεσα για τους κινδύνους της λύσσας από τα ΜΜΕ με διαφημιστικά, ενημερωτικά σποτ και ταυτόχρονα θα αποσταλούν εγκύκλιοι ενημέρωσης στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μιλήσουν για την ασθένεια και τις επιπτώσεις της στα παιδιά.

Πάντως ο κ. Χαρακόπουλος έστρεψε τα «βέλη» σε κάποιους δήμους που παρά την χρηματοδότησή τους δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στους απαραίτητους εμβολιασμούς των αδέσποτων.

Τέλος ο υπουργός ανέφερε και τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ζώα από την λύσσα και δήλωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν με έκτακτους πόρους οι δήμοι.

The post Χαρακόπουλος: Η λύση για τα κρούσματα λύσσας δεν είναι η ευθανασία αδέσποτων! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα