Μπλόκο στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων στην Ε.Ε.

Πληροφορίες που είδαν το φως του διαδικτύου αναφέρουν ότι έπειτα από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, υπάρχει το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση να κλείσει τα σύνορα της για τους πολίτες του Νότου που αναζητούν εργασία σε άλλα κράτη – μέλη.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι υπάρχει το αίτημα να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Να μπει δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις χειμαζόμενες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές, με ποινικές κυρώσεις.

Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Παρότι δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω πληροφόρηση, αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε συνιστά παράβαση των θεμελιωδών αρχών της Ε.Ε., οι οποίες επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και των εργαζομένων στα πλαίσια της Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα