Μπλέκουν και τον πρεσβευτή μας στη Γαλλία στη λίστα Λαγκάρντ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Έκρυψε ή όχι επίσημο έγγραφο ο πρεσβευτής μας στο Παρίσι για τη λίστα Λαγκάρντ;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρής Δρίτσας με ανακοίνωσή τους σήμερα κάνουν σκληρές αναφορές για τον πρεσβευτή και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο πρεσβευτής είχε καταθέσει ενόρκως στην επιτροπή και είπε ότι δεν είχε λάβει επίσημα

τη λίστα από το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών-Οικονομικών.

Όμως έγγραφο που τώρα ανακαλύφθηκε φαίνεται ότι την παρέλαβε στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 και την έστειλε στην Ελλάδα επίσημα. Άρα έπρεπε να πρωτοκολληθεί. Αυτό δεν έγινε και ίσως ερμηνεύει το γιατί ο πρεσβευτής είπε ότι δεν είχε παραλάβει επίσημα τη λίστα.

Ποιος ωφελήθηκε εκτός του κ.Παπακωνσταντίνου;

Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Στέλεχος της πολιτικής σκηνής (όχι της Αντιπολίτευσης…) μας έλεγε χθες ότι η Λαγκάρντ είχε δώσει ανεπίσημα τη λίστα την άνοιξη του 2010 για να αρχίσει ο χαμός των αποκαλύψεων στην Ελλάδα και να αρχίσει η διαδικασία και για εκείνη που ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και ήθελε μέσω του χαμού να πάρει τη θέση του Στρος-Καν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η λίστα απεκρύβη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και θυμόμαστε ότι ο Γιώργος έφερε στην Ελλάδα τον Στρος-Κάν και μας μίλησε περί του ασθενούς και μέσα στη Βουλή…

Έφυγε με το γνωστό θέμα της καμαριέρας και η Λαγκάρντ πριν τον διαδεχθεί «τα πήρε στο κρανίο» με τους χειρισμούς Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας και έτσι έστειλε επίσημα τη λίστα μέσω της πρεσβείας. Την ξαναπάτησαν και την έκρυψαν και τώρα αν επιβεβαιωθούν πληροφορίες περί σοβαρών ευρημάτων στους λογαριασμούς των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο πρώην Υπουργός θα βρεθεί με σοβαρές κατηγορίες…

Γράφουν μεταξύ άλλων οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους:

«…Μετά την προχθεσινή αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου, που επιμελώς αποκρύπτονταν, η εκ νέου εξέταση του κ. Χαλαστάνη είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι στην αρχική εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής (ήταν ο πρώτος εξετασθείς μάρτυρας) απέκρυψε το γεγονός της επίσημης διαβίβασης. Απέκρυψε επίσης και την εκ μέρους του προηγηθείσα αποστολή εγγράφου αιτήματος, στις 13/09/2010, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε καμία γνώση περί της ύπαρξης της λίστας. Όσα υποστήριξε στην Επιτροπή-και εξυπηρετούν εμπλεκόμενα πρόσωπα- σήμερα καταρρίπτονται.

Κανείς δεν μπορεί να κρύψει πια ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης συνέργησαν στη συσκότισή της και στον αποπροσανατολισμό περισσότερα του ενός πρόσωπα και κόμματα…»

Οι βουλευτές ζητούν την άμεση νέα κλήτευση του πρεσβευτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα