Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία»

Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και της κορυφής της Ευρώπης σειρά είχε ένας παγκόσμιος τίτλος, το διηπειρωτικό.

Ο Ολυμπιακός το κατέκτησε νικώντας την Πινέιρος και έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομα του στο βιβλίο της μπασκετικής ιστορίας της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αρχιτέκτονας της νέας μεγάλης επιτυχίας του Ολυμπιακού

μίλησε για το κατόρθωμα των Πειραιωτών, τις προκλήσεις στον «ερυθρόλευκο πάγκο» αλλά και τα όνειρα του από εδώ και πέρα.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία θρησκεία, είναι ένας παραδοσιακός οργανισμός στην Ελλάδα, με περίπου 50% των φιλάθλων της χώρας να τον υποστηρίζουν. Δεν γνωρίζω αν ο κόσμος εδώ (Βραζιλία) το αντιλαμβάνεται αυτό, αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση όταν πρόκειται για το μπάσκετ.

Υπάρχουν εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, ιστοσελίδες που καλύπτουν την ομάδα και μερικές φορές πρέπει να προσέχω στις δηλώσεις μου να μην υπερβαίνω το μέτρο. Είμαστε η πιο δημοφιλής ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν θρησκεία στην Ελλάδα. Είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στη χώρα» είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό και σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα παιχνίδι μόνο έτσι. Αν ο Μάικλ Τζόρνταν θα μπορούσε να κατακτήσει μόνος του πρωταθλήματα, θα ήμασταν εδώ; Εάν έχουμε 9-10 παίκτες σε θέση να λειτουργήσουν, γιατί να μην τους χρησιμοποιήσουμε;

Η ερώτηση, για μένα, είναι έχεις μία ξεκούραστη ομάδα στο βαθμό του δυνατού, ώστε να αμύνεται και να επιτίθεται με μεγαλύτερη ένταση, ταχύτητα και δύναμη. Το μπάσκετ, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι ένα ομαδικό παιχνίδι και δεν νικούν μόνο πέντε αθλητές.

Είναι σημαντικό να έχεις αυτό στο μυαλό για να κερδίσεις, στην επίθεση να έχουν όλοι ευκαιρία να σκοράρουν και στην άμυνα να μαρκάρουν όλοι.

Το άθλημα είναι ομαδικό άθλημα, υποστηρικτικό και όλοι πρέπει να επιτίθενται και να αμύνονται. Αυτή είναι η ουσία του αθλήματος και προσπαθώ να το μεταφέρω στην ομάδα μου».

The post Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα