Μπαλτάκος: «Αν ενωθούν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια…»

Αμετανόητος εμφανίζεται ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος σε συνέντευξή κάνει λόγο για επανένωση της Δεξιάς και ταυτόχρονα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα.

Συγκεκριμμένα μιλώντας στη Real News ο πρώην γραμματέας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά» προβάλλοντας μάλιστα ως επιχείρημα το ότι η ΝΔ , η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ

φτάνουν το 46%. «Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι «Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με την Χρυσή Αυγή. Ηταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού μάλιστα αποκάλυψε πως τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς, το οποίο του ζήτησε να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής αλλά αρνήθηκε.

«Είμαι ΝΔ» είπε και πως δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα. «Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια».

Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία κομματικού σχηματισμού αναφέροντας πως δέχθηκε κλήσεις και από ενστόλους που του δήλωναν «είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά», παρακινώντας τον να ιδρύσει νέο κόμμα.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση πρώην γραμματέας υπογράμμισε:

«Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει τον δικό μου αποκλεισμό από μία τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα»

Σε ερώτηση για το αν επιμένει σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ακόμα και τώρα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, απάντησε «Οχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της ΧΑ που δεν είναι ναζί».

«Επαιξα ένα επικίνδυνο αλλά αναγκαίο για την παράταξη και τη χώρα ρόλο και πλήρωσα το κόστος», ανέφερε και πρόσθεσε πως έμαθε πολλά μυστικά των Χρυσαυγιτών, όπως ότι «είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες. Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Ορους. Οχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Οταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι».

The post Μπαλτάκος: «Αν ενωθούν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια…» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα