Αύριο η συνάντηση Σαμαρά – τρόικας με φόντο τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου περνά αύριο στις 11:00 η τρόικα προκειμένου να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα ανοιχτά θέματα που κυρίως αφορούν τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Περιττή χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον Γ. Βρούτση, καθώς τα περισσότερα θέματα έχουν «κλείσει».

Πέραν αυτών, ο κ. Στουρνάρας

είχε χθες σύσκεψη με τον κ. Βρούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανοικτά θέματα με την τρόικα και το υπουργείο Εργασίας είναι η επαναφορά του 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων προκειμένου να εξευρεθεί το πόσο των 600 εκατ. ευρώ για τον ΟΑΕΕ, ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οι δυσκολίες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Κομβικό ζήτημα, το αίτημα της ελληνικής πλευράς να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στους οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων με νέα ρύθμιση ή ελαστικοποίηση των όρων της τρέχουσας. Σήμερα η τρόικα θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας για όλα αυτά τα ζητήματα.

Επίσης, σήμερα, ο κ. Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο θα έχουν νέα σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δημοσιονομικές εξελίξεις. Δηλαδή, σε τι επίπεδα θα επέλθει συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος (υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ ή περίπου 0,2% του ΑΕΠ), εάν και πόσα νέα μέτρα θα χρειαστούν για το 2014, αλλά και προετοιμασία για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2015 – 2016.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικας σήμερα θα έχουν σύσκεψη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, έχει προγραμματιστεί να συναντήσουν αύριο τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα