Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τις Pussy Riot στο Σότσι

Επίθεση με γκλοπ από την αστυνομία στο Σότσι δέχθηκαν σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική διαμαρτυρία σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το χώρο όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε δηλώσει ότι εάν το ρώσικο πανκ συγκρότημα Pussy Riot, πραγματοποιούσε πολιτική διαμαρτυρία στο Ολυμπιακό

Πάρκο θα ήταν «εντελώς ανάρμοστη».

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα οι Pussy Riot να διαδηλώσουν μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο, εφόσον βρίσκονται στο Σότσι , απάντησε: «Αν το κάνουν, θα είναι εντελώς ανάρμοστο».

Τα μέλη του συγκροτήματος Μαρία Αλιόχινα και η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα συνελήφθησαν την Τρίτη στο κέντρο του Σότσι και κρατήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια κλοπή που φέρεται να σημειώθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των δύο γυναικών.

«Κατάλαβα ότι αυτό (η σύλληψη) δεν είχε καμία σχέση με τη διαμαρτυρία κατά των Αγώνων», συμπλήρωσε ο Άνταμς, επιβεβαιώνοντας ότι οι φρουροί συνόδευσαν την Ιταλίδα ακτιβίστρια Βλαντίμιρ Λουξούρια, που διαδηλώνει στο Σότσι υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, έξω από το Ολυμπιακό Πάρκο τη Δευτέρα.

Μια τρανσέξουαλ ηθοποιός και πρώην μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου, η Λουξούριο, ανέφερε ότι την Κυριακή συνελήφθη από την αστυνομία και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη, διότι παρακολουθούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κρατώντας ένα πανό που έγραφε στα ρώσικα «Οι gay είναι OK».

The post Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τις Pussy Riot στο Σότσι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα