Nea στοιχεια για την υποθεση της στυγερης δολοφονιας του αρχιμανδριτη...

17:20 19/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το πρωί πήραν οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του 53χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Τριφυλλίας. Ο 18χρονος Έλληνας...
γιος ψάλτη Ν.Π. και ο 24χρονος Γεωργιανός πατέρας δυο μικρών παιδιών Ν.Β., «φορτώνουν» ο ένας στον άλλο το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν για... 40 ευρώ!

Όπως κατέθεσε ο 18χρονος συγχωριανός του αρχιμανδρίτη στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο ιερωμένος τους είχε υποσχεθεί πως θα τους δώσει 50 ευρώ για να πάνε την Κυριακή σε αγώνες καρτ στην Καλαμάτα,
αλλά τους έδωσε μόλις 10 ευρώ! «Μόνο αυτά έχω. Αρκετά είναι, άντε φύγετε τώρα!» φέρεται πως τους είπε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν πήγαν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το νεαρό Έλληνα, ο Γεωργιανός με τον κληρικό πήγαν στην κουζίνα όπου παρέμειναν για περίπου μισή ώρα και μετά άκουσε φασαρία και είδε τον αρχιμανδρίτη να βγαίνει γυμνός στο διάδρομο. Ο Γεωργιανός τον ακολούθησε και τον χτύπησε δύο φορές με σιδερογροθιά στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ζαλίστηκε από τα χτυπήματα και έπεσε στο πάτωμα. Όπως υποστήριξε ο 18χρονος, ο αλλοδαπός τον έσυρε πίσω στην κουζίνα και τον στραγγάλισε κάνοντας βρόγχο το πουκάμισό του!

Από την άλλη πλευρά, ο Γεωργιανός υποστηρίζει πως ο 18χρονος σκότωσε τον ιερέα και περιγράφει την ίδια ακριβώς σκηνή, αλλά με διαφορετικούς... πρωταγωνιστές! Η ανάλυση του DNA και των αποτυπωμάτων, που περιμένουν οι αστυνομικοί, θα δείξει ποιος από τους δυο λέει αλήθεια.

Ποιοι είναι οι δράστες
Η είδηση της σύλληψης των δυο νεαρών παιδιών έπεσε σαν «βόμβα» στην περιοχή της Χώρας Τριφυλλίας. Ο 18χρονος Ν.Π. ήταν γνωστός μιας και ο πατέρας του είναι ψάλτης σε εκκλησία άλλης ενορίας από αυτή που ανήκει ο ναός του Αγίου Νικολάου, όπου λειτουργούσε ο αρχιμανδρίτης. Ωστόσο, ο Φώτιος Ζαχαρόπουλο τον γνώριζε από μικρό παιδί και είχε άριστες σχέσεις με την οικογένειά του! Οι κάτοικοι μιλούν για ένα νεαρό που δεν είχε επαφές με συνομήλικούς του αλλά έκανε παρέα με αλλοδαπούς, επέλεγε εκκεντρικές εμφανίσεις με περίεργες κομμώσεις και είχε αδυναμία στις γρήγορες μηχανές και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ο 24χρονος Γεωργιανός που έκανε στενή παρέα με τον 18χρονο, ζούσε στην Χώρα Τριφυλλίας από το 2009 και απασχολούνταν σε γεωργικές εργασίες, ενώ όταν δεν είχε δουλειά στα χωράφια έκανε μεροκάματα σε εργοστάσιο της περιοχής.

Ο 18χρονος Π.Ν. (φωτό από εφημερίδα Espresso)

Ο άγρια δολοφονημένος Φώτος Ζαχαρόπουλος (φωτό από εφημερίδα Espresso)
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα