Αστυνομία κι Εργαστήριο Τοξικολογίας σε κύκλωμα ναρκωτικών

Αστυνομική επιχείρηση – μαμούθ ενεργοποιήθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης σε όλη την Κρήτη, εναντίον “παγκρητικού” κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης κάναβης, ζωοκλοπών και διακίνησης όπλων.

Από τις τελευταίες πληροφορίες προκύπτει πως οι Αρχές έπιασαν «λαβράκι», καθώς γίνεται λόγος για συλλήψεις 12 ατόμων, μέλη των οποίων ανήκουν σε μεγάλες και γνωστές οικογένειες του νησιού, 3 Αστυνομικών, ένας εκ των οποίων είναι ανώτερος αξιωματικός,

χασισοκαλλιεργητές γνωστοί για τη δραστηριότητά τους, αλλά κι εμπλοκή στο κύκλωμα του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τις αρχές να ερευνούν συγκεκριμένα στοιχεία για το ρόλο του Εργαστηρίου σε συγκεκριμένες υποθέσεις.

Όπως προκύπτει, η Αστυνομία «έπεσε» πάνω σε δύο συμμορίες, με περίπου 20 μέλη η καθεμία, που συνεργάζονταν και δραστηριοποιούνταν σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καλλιεργώντας και διακινώντας ινδική κάνναβη, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε ζωοκλοπές αλλά και υποθέσεις διακίνησης όπλων. Στη συμμορία ανήκουν και οι χασισοκαλλιεργητές από το Καστέλλι που, πριν δύο περίπου μήνες, είχαν πιαστεί στις φυτείες τους.

Την υπόθεση αυτή δούλευαν εδώ και καιρό οι αρχές, μετά από στοιχεία που προέκυψαν στις αρχές του καλοκαιριού, σε χασισοφυτείες στο ορεινό Ρέθυμνο, είτε από το ελικόπτερο είτε από τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ρόλο έπαιξε και η χασισοφυτεία που είχε εντοπιστεί στο Αστρίτσι. Αξιοποιώντας τα στοιχεία που βρέθηκαν σε φυτείες, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και κατόπιν από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες έφθασαν στα 14 άτομα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 60 άτομα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα