Ασθενής σώζει τραυματιοφορέα!

Όταν υπάρχει επείγον πρόβλημα υγείας καλούμε το ασθενοφόρο και περιμένουμε τον τραυματιοφορέα και οδηγό να μας βοηθήσει. Να, όμως, που οι ρόλοι αντιστράφηκαν στη μικρή πόλη Μπερκ Σιρ Μερ της Γαλλίας, η οποία…

βρίσκεται στα βόρεια της χώρας. Εκεί ένας 60χρονος που μεταφερόταν στο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα που οδηγούσε το ασθενοφόρο και έπαθε καρδιακό επεισόδιο!

Ο 60χρονος Κριστιάν Ναγέ, που πάσχει από την επάρατη νόσο, καθόταν στο πίσω μέρος του ασθενοφόρου όταν διαπίστωσε

ότι ο οδηγός δεν μπορούσε να οδηγήσει, είχε δύσπνοια και πόνους στην πλάτη, τα πρώτα σημάδια καρδιακού επεισοδίου. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του βγήκε από το πίσω μέρος, πήγε στην πόρτα του οδηγού, τον έβγαλε από τη θέση του και τον ξάπλωσε στο φορείο, του χορήγησε αντιθρομβωτικό χάπι για να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και δεν δίστασε να… οδηγήσει ο ίδιος το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης Λανς, όπου τελικά ο τραυματιοφορέας σώθηκε μετά από άμεση παρέμβαση των γιατρών.

«Δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιήσουμε άλλο ασθενοφόρο», είπε μετά το συμβάν ατάραχος ο Ναγέ. «Είπα στον οδηγό να με εμπιστευθεί και να μου δώσει τα κλειδιά για να οδηγήσω, αφού η υγεία μου τη δεδομένη στιγμή ήταν καλύτερη από τη δική του. Η δική μου αξονική μπορεί να περιμένει, η δική του κατάσταση δεν επέτρεπε αναβολές. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Οι γιατροί του νοσοκομείου έτριβαν τα μάτια τους, όχι μόνο από την ψυχραιμία του Ναγέ να οδηγήσει το όχημα, αλλά και από την εξοικείωσή του με τις διαδικασίες του νοσοκομείου. Μπήκε από τη σωστή πύλη, σταμάτησε στο σωστό κτίριο των επειγόντων περιστατικών και έδωσε σαφείς οδηγίες για τα συμπτώματα του οδηγού, αλλά και για τις ενέργειες που είχε κάνει ο ίδιος μέχρι τότε. Αυτό βοήθησε για να χορηγηθεί άμεση βοήθεια στον ασθενή.

Ο τραυματιοφορέας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο Ναγέ έκανε με καθυστέρηση μεν, δωρεάν δε, την αξονική τομογραφία στο στομάχι, που ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα. Όπως είπαν οι άνθρωποι του νοσοκομείου, ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν…

flowmagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα