Αρνείται ο Ερντογάν ότι τα 4,5 εκατ. δολλάρια που βρέθηκαν σε κουτιά παπουτσιών είναι της Halkbank

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι δεν είναι της Halkbank τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του πρώην γενικού διευθυντή της, Σουλεϊμάν Ασλάν, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στις 17 Δεκεμβρίου 2013.

«Η Halkbank

είναι μία τράπεζα που είχε απώλειες προτού έλθουμε στην εξουσία. Τώρα, είναι μία από τις τράπεζες της Ευρώπης που έχει τα μεγαλύτερα κέρδη. Παραβλέπουν αυτό το γεγονός», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε των ισχυρισμών του παραθέτοντας το πόρισμα της έκθεσης της Υπηρεσίας Ρύθμισης και Εποπτείας των Τραπεζών (BDDK) σύμφωνα με την οποία η τράπεζα Halkbank δεν έχει πρόβλημα, ενώ σχολιάζοντας την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς που κλόνισε την Τουρκία δήλωσε ότι, τα αρχεία που έχει ετοιμάσει η αστυνομία δεν ήταν σύμφωνες με τα αντίστοιχες των εισαγγελέων.

«Επί πρόσθετα, αυτά τα απόρρητα έγγραφα έχουν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι έτσι κινδυνεύει η φήμη των επιχειρηματιών και των πολιτικών. Είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους», σημείωσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι η μαζικές αποπομπές στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα ερμηνεύτηκαν ευρέως ως απάντηση της κυβέρνησης για αυτό που περιγράφηκε ως «εκκαθάριση». «Οι άνθρωποι αυτοί δεν απολύθηκαν, απλά μετακινήθηκαν. Στη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούμε την αρχή που μας παρέχει ο νόμος. Αλλά αν κάποιος σφάλλει, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους διατηρούμε στις θέσεις τους. Θα πρέπει να λογοδοτούν για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους», σημείωσε ο Ερντογάν.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Αρνείται ο Ερντογάν ότι τα 4,5 εκατ. δολλάρια που βρέθηκαν σε κουτιά παπουτσιών είναι της Halkbank appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα