Γ. Ραγκούσης: Η απόφαση του ΣτΕ είναι μια κακή απόφαση

«Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ είναι μία κακή απόφαση», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Βήματος, αναφερόμενος στην τροπολογία που καταργεί το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών, εξηγώντας ότι δεν την κρίνει από πλευράς νομικής σύστασης και υπόστασης, αλλά με το κριτήριο αν αφήνει περιθώρια στον κοινό νομοθέτη να την αναπροσαρμόσει με τρόπο που θα είναι συμβατός με το Σύνταγμα».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης

σχολίασε ότι «το ΣτΕ δεν είπε ότι ο ν. 3838 έχει πρόβλημα και είναι αντισυνταγματικός και άρα πρέπει να έρθει νέος νόμος, αλλά είπε κάτι πολύ χειρότερο: ότι με το παρόν, ισχύον Σύνταγμα της χώρας, η ελληνική Πολιτεία, με όποιον νόμο και αν φέρει, δεν μπορεί να δώσει δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές όχι μόνο στους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και στους ομογενείς». Έπειτα, ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι η μόνη λύση με δεδομένη την απόφαση αυτή του ΣτΕ, είναι να αλλάξει το Σύνταγμα.

Αναφορικά με τον χρόνο διεγαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η λογική που μας επιβάλλει από το 1974 την κοινή διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών «σημαίνει να διεξαχθούν με τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών. Αυτό σημαίνει κοινή διεξαγωγή». «Όλα τα άλλα, είναι τακτικισμοί της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

The post Γ. Ραγκούσης: Η απόφαση του ΣτΕ είναι μια κακή απόφαση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα