Απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

H απώλεια των τεχνικών σημείων στήριξης (1.050 μονάδες ο Δείκτης και κάτω από 350 ο ftsease) φέρνει πωλήσεις στην Αθήνα, έστω και αν αυτές πραγματοποιούνται με χαμηλή αξία συναλλαγών.

Και οι ρευστοποιήσεις αφορούν σήμερα τόσο εταιρείες του 25αρη, όσο και τις τραπεζικές μετοχές που συνεχίζουν να υποχωρούν μετά τις χθεσινές έντονες διακυμάνσεις. Το στοίχημα για την αγορά θα είναι να κρατηθεί πλέον πάνω από τις 1.020-1.030 μονάδες εν όψει και της έναρξης της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής. Τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να
προχωρήσουν σε πωλήσεις δικαιωμάτων, τα οποία θα πιέζουν και την υποκείμενη μετοχή.Η αγορά, λοιπόν, θα ψάξει κατεύθυνση σ ένα περιβάλλον με χαμηλό τζίρο, καθώς εδώ και δυο ημέρες ο τζίρος έχει υποχωρήσει. Στις 1031 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,55% ενώ ο ftse κινείται στις 347 μονάδες. Πιέσεις και σε άλλες εταιρείες, όπως η πτώση στα Σωλκ με 3,93%. Με βουτιά 8,27% η Eurobank και 3,45% η Alpha Bank. Με πτώση πάνω από 5% η Τράπεζα Πειραιώς- η οποία συνεχίζει να πιέζεται από τις πωλήσεις βασικών μετόχων. Πάνω από 1,2% χάνει η ΔΕΗ και 0,57% χάνει ο ΟΠΑΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα