Αποκλειστικό: Καθυστερήσεις στις πληρωμές βουλευτών

Καθυστερήσεις δεκαημέρου έχουν σημειωθεί στην καταβολή του μισθώματος που λαμβάνουν οι βουλευτές της επαρχίας. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι η αρμόδια ΔΟΥ που υπάγεται το ελληνικό κοινοβούλιο έκλεισε…. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν εντός του κτηρίου. Όμως η “μετακόμιση” της ΔΟΥ έφερε καθυστερήσεις στην καταβολή του… “επιδόματος στέγασης” των βουλευτών. Περίπου 180 βουλευτές της επαρχίας λαμβάνουν μηνιαίως περί τα 1200 ευρώ για τα έξοδα στέγασης τους,

είτε σε ξενοδοχείο είτε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Αποτέλεσμα της αναστάτωσης της μετακόμισης της ΔΟΥ ειναι τα χρήματα να καταβάλλονται τμηματικά στους δικαιούχους. Έτσι, προχθές η Βουλή των Ελλήνων κατέβαλε στους έξι πρώτους βουλευτές της επαρχίας την αποζημίωση του Δεκεμβρίου, ύψους 7.740 ευρώ. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχος το κονδύλι για τα έξοδα της στέγασης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Σώματος, η Βουλή κάθε μήνα καταβάλλει σε κάθε βουλευτή περίπου 1.200 ευρώ για έξοδα διαμονής ενώ για όλο το 2014 το συγκεκριμένο κονδύλι ανέρχεται σε 10.135.000 ευρώ. Μάλιστα η Βουλή έχει υπογράψει ειδικές συμβάσεις με ορισμένα κεντρικά ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε αυτή την περίπτωση το κονδύλι καταβάλλεται από ευθείας στον ξενοδόχο. Ίσως έτσι ερμηνεύεται κι η “μαζική” απόφαση των βουλευτων της επαρχίας να…εγκαταλείψουν τις ανέσεις των πολυτελών ξενοδοχείων και να νοικιάσουν μικρές γκαρσονιέρες στα πέριξ του Κολωνακιου. Σημειώνουμε ότι οι τιμές των ενοικίων ακόμα και στο άλλοτε ακριβό Κολωνάκι έχουν πέσει κατακόρυφα.

ΑΚ

The post Αποκλειστικό: Καθυστερήσεις στις πληρωμές βουλευτών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα