Απίστευτο. Ο ΓΑΠ διαφωνεί με τις περικοπές

Περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία, ζητά τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου.Με συνέντευξή του στο Euronews, εκτιμά ότι «η πολιτική των περικοπών από μόνη της και είναι επώδυνη και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα».

Προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων αποδεκτό από τους εταίρους μας, καθώς μιλά για τραγικές συνέπειες για την χώρα, το ενιαίο νόμισμα, αλλά και τη γύρω περιοχή,

σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αρνείται πως το όλο πρόβλημα προκλήθηκε από την Ελλάδα, εντοπίζοντας την αρχή του στην κατάρρευση της Wall Street το 2008, ενώ ασκεί εμμέσως κριτική στην ευρωζώνη για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας ότι «σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις σε επίπεδο ευρωζώνης, οι οποίες αν είχαν ληφθεί νωρίτερα, το 2010, το πρόβλημα της Ελλάδας και της ευρωζώνης σήμερα θα ήταν πολύ μικρότερο».

Έκπληξη όμως προκαλούν όσα λέει ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα στην χώρα δεν είναι τόσο η φοροδιαφυγή της μεσαίας τάξης, όσο η δυνατότητα των πλουσίων να διοχετεύουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Σημειώνει πάντως, πως πρόκειται για διεθνή πρακτική μέσω της οποίας διακινούνται δια των φορολογικών «παραδείσων» πάνω από 21 τρισ. δολάρια.  Πηγή real
Keywords
Τυχαία Θέματα