Απίστευτο: Κάθε θαλαμηγός πληρώνει 4 ευρώ το χρόνο!

Του Γιάννη Ντάσκα

Τέρμα η φοροδιαφυγή των πλουσίων ,τέρμα οι συντάξεις «με το μάτι και με το ζύγι»,θα γίνονται κρατήσεις σε όσους είναι συνεπείς στο να εισπράττουν άπο το κράτος παροχές αλλά δεν αποδίδουν υποχρεώσεις. Άλλα μέτρα δεν θα πάρουμε ακόμα και αν ζητήσει η τρόίκα. Γιατί θα έχουμε πλεόνασμα με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν θεσπιστεί εάν βέβαια εισπράξουμε τις τρομερές εισφοροδιαφυγές που έχουμε και οι οποίες μόνο στο ΙΚΑ φτάνουν στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων σε εβδομαδιαία εφημερίδα(Real)

ο Υπουργός Εργασίας κ .Βρούτσης.

Παράλληλα επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του «Π» του προηγούμενου Σαββάτου(26/10) για την κατάθεση νομοσχεδίου για όρια ηλικίας,συντάξεις κλπ.

Στο φύλλο του «Π» είχαμε αποκαλύψει ότι τα χρόνια εργασίας για τη σύνταξη θα είναι 40 και όριο ηλικίας τα 62 με τη σύνταξη στο 95% και με σύνδεση μέσω πάγιου μαθηματικού τύπου των κρατήσεων και της σύνταξης.

Όπως τονίζει ο κ. Βρούτσης όποιος δεν πληρώνει θα βρίσκει την οφειλή στο σπίτι η στο γραφείο του ενώ ως σήμερα δήλωνε πληρωμή αλλά στην Τράπεζα δεν υπήρχε αντίστοιχη καταβολή.

Ενδεικτικό της μάστιγας της φοροδιαφυγής των πλουσίων που πλήττει την Ελλάδα για δεκαετίες είναι ότι η χώρα έχει 118.445 σκάφη αναψυχής δηλωμένα στις διάφορες υπηρεσίες. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών πληρώνουν στην Εφορία κάθε περίπου 33.000 ευρώ. Δηλαδή τέσσερα (4!!!) ευρώ το κάθε σκάφος το χρόνο!!!

Μόνο στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου έπαιρναν ως πριν ένα χρόνο συντάξεις αναπηρίας (τυφλότητας και άλλες) σε ηλικία κάτω των 40 ετών περίπου 40.000 άτομα. Πολλά από αυτά ήδη κόπηκαν,άλλα συνεχίζουν να ερευνώνται καθώς δεν είναι πραγματικά ανάπηροι ούτε το 20%…

Ορισμένες πολύ χρήσιμες απαντήσεις του κ.Βρούτση ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου:

Μήπως είναι υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις σας για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 500 εκατ. ευρώ για το 2014 με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που προτίθεστε να καταθέσετε στη βουλή;

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Πρόκειται για καλά επεξεργασμένες εκτιμήσεις που έχουν προκύψει ύστερα από στενή συνεργασία με τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, θα έλεγα ότι είναι και συντηρητικές. Ένα μόνο θα σας πώ : μέχρι τώρα δυστυχώς αρκετές επιχειρήσεις εξαπατούσαν κυρίως το ΙΚΑ, υπονομεύοντας το ίδιο το κράτος, καθώς υπέβαλλαν σε μηνιαία βάση την αναλυτική περιοδική δήλωση χωρίς όμως να καταβάλλουν στην τράπεζα τα οφειλόμενα.

Μέσα από την ανάλυση που έκανα στα στοιχεία από το ΙΚΑ διαπιστώθηκε απόκλιση σε ετήσια βάση για το 2013 που ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!!!Εδώ κρύβεται η επιτυχία του εγχειρήματός μας. Την εβδομάδα που έρχεται κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή που με τη ψήφισή του θα καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν! Η πρώτη επίπτωση είναι ότι οι ασυνεπείς εισφοροφυγάδες που τώρα τους γνωρίζουμε έναν προς έναν , θα βρεθούν εκτός συστήματος. Επιπλέον, ο λογαριασμός θα πηγαίνει τον επόμενο μήνα στην πόρτα του οφειλέτη, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα, καθώς δεν γίνονταν έλεγχοι διασταυρώσεων. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει κράτος και οι νόμοι εφαρμόζονται.

Όπως λοιπόν φαίνεται, το ζήτημα είναι η αυστηρή και συνεπής εφαρμογή των νόμων. Και εδώ απαιτείται η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους μας, από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες. Η μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής προσθέτει σήμερα και ένα άλλο νόημα στον πατριωτισμό.

Η τρόικα κακώς ζητάει νέα μέτρα; Αισθάνεστε να μας εκβιάζουν οι δανειστές;

BΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν γίνεται λόγος για νέα μέτρα, αλλά για την υλοποίηση και εφαρμογή θεσμικών παρεμβάσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ψηφιστεί. Από εκεί και πέρα, το δημοσιονομικό κενό για τη φετινή χρονιά είναι ένα θέμα που βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση.

Οι μειώσεις στα εφάπαξ τι ποσοστό μπορεί να φτάσουν; Έχετε τον μαθηματικό τύπο; Τα χορηγούμενα ποσά θα κυμανθούν από 17.000 έως 19.000 ευρώ;

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Μιλάτε για μειώσεις στα εφάπαξ, προσπερνώντας το πραγματικό γεγονός ότι – χωρίς την παρέμβασή μας – θα υπήρχε το ισχυρό ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής οποιουδήποτε εφάπαξ.

Γνωρίζετε ότι τα εφάπαξ που σήμερα λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, πληρώνονται χάρις στα χρήματα μέρους της δόσης που εκταμιεύτηκε τον Δεκέμβρη του 2012; Γνωρίζετε ότι χρηματοδοτικοί πόροι των ταμείων εφάπαξ είχαν ουσιαστικά εξαντληθεί, αφού για πολλά χρόνια ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα υπέκυπτε – αν δεν υποδαύλιζε – στις συντεχνιακές πιέσεις για επίπεδα εφάπαξ πολύ υψηλότερα των εισφορών που είχαν πραγματικά καταβληθεί;

Με τον μαθηματικό τύπο δίνουμε οριστική λύση σε αυτό το ζήτημα. Διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ. Διασφαλίζουμε, κυρίως, ότι δεν θα υπάρξουν ξανά τέτοιες χαριστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα που υπονόμευσαν τη μακροχρόνια βιωσιμότητά του.

Τα εφάπαξ μπορεί να κοπούν και αναδρομικά; Αν ναι, από πότε;

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει αναδρομική προσαρμογή των εφάπαξ.

The post Απίστευτο: Κάθε θαλαμηγός πληρώνει 4 ευρώ το χρόνο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα