Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων, εξαιτίας της απειλής «λουκέτου» όπως υποστηρίζουν, λόγω έλλειψης χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι μέσω των κινητοποιήσεων τους, διεκδικούν από την κυβέρνηση, τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, των ΚΕΔΕ και ΟΚΑΝΑ, την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη λειτουργία των 73 Κέντρων Πρόληψης, προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ με ισχύ

από 1/1/2014 και καταβολή όλων των ποσών που αναγράφονται σε αυτή.

Παράλληλα ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την πληρωμή όλων των οφειλών προηγουμένων ετών από τις ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, για να πληρωθούν ενοίκια των Κέντρων Πρόληψης, λογαριασμοί τηλεφώνου, εισφορές σε ΙΚΑ και θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους προχωρούν αύριο σε πανελλαδική απεργία, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΚΑΝΑ, στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεκινώντας από το κτήριο κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, στις 11 το πρωί. Να σημειωθεί πως απλήρωτοι παραμένουν έως και δέκα μήνες οι εργαζόμενοι σε 31 από τα 73 κέντρα.

The post Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα