Α.Παπαδόπουλος: Διάλογος την επομένη των ευρωεκλογών για νέα πολιτική συμφωνία

Έκκληση για την επίτευξη μιας νέας πολιτικής συμφωνίας, η οποία θα έχει τη συναίνεση των πολιτών και η οποία θα πρέπει να αρχίσει να συζητείται την επόμενη των ευρωεκλογών, κάνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος, με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Παράλληλα τονίζει πως πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην δημόσια υγεία και την πρόνοια, εκφράζοντας φόβους πως, σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, είναι

αναγκαία η μακροπρόθεσμη λιτή δημοσιονομική διαχείριση στην χώρα, η οποία ταυτόχρονα πρέπει να προκύψει μέσα από μια διαδικασία εθνικής συνεννόησης.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως επισημαίνει στο άρθρο του, η χώρα θα συνεχίσει να βιώνει το φάσμα της κατάρρευσης των παραγωγικών πεδίων της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί πως το πολιτικό σύστημα έχει την υποχρέωση να αναζητήσει διέξοδο παραμερίζοντας την αυτοπεριχαράκωση και την προβολή του κομματικού συμφέροντος, αναπτύσσοντας δίαυλο συνεννόησης με την κοινωνία στη βάση της νέας πολιτικής συμφωνίας.

Ακόμη θεωρεί ότι η διαπραγματευτική επιδίωξη της χώρας δεν πρέπει να εστιαστεί μόνο στην απόσβεση του χρέους σε μακρότερο χρονικό βάθος χρόνου με πρόσθετη μείωση επιτοκίων αλλά στην εισροή κεφαλαίων για τη στήριξη αφενός μεν μιας στοιχειώδους επενδυτικής δραστηριότητας και αφετέρου στις αυστηρότατα προσδιορισμένες κοινωνικές ανάγκες, γιατί χωρίς υγεία και πρόνοια εγκυμονεί ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης στην χώρα.

The post Α.Παπαδόπουλος: Διάλογος την επομένη των ευρωεκλογών για νέα πολιτική συμφωνία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα