Απάντηση Νικολόπουλου στην «κακοπληρωμένη πρέσβειρα» Μπιρμπίλη

Ν. Νικολόπουλος: «Αντώνη Σαμαρά δείξε κατανόηση στις δυσκολίες μιας χειμαζόμενης Ελληνίδας που ζει ‘’εξόριστη’’ στο Παρίσι και πληρώνει από την τσέπη της για να υπηρετεί την πατρίδα».

H μιντιακή διαπλοκή δεν βρήκε ότι ενδιαφέρει την κοινή γνώμη η ερώτησή μου προς τον Πρωθυπουργό με τίτλο «Σημεία, τέρατα, αίσχη και πέρα από κάθε όριο ξετσιπωσιά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας

στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου έχει διορισθεί Πρέσβης η Τ. Μπιρμπίλη». Χάρη όμως στο διαδίκτυο το θέμα έφτασε σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.

Χιλιάδες τα μηνύματα, τα fax και τα τηλεφωνήματα που έχω λάβει από επώνυμους και ανώνυμους, χειμαζόμενους και μη, Έλληνες, από όλες τις άκρες της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, που με ενθαρρύνουν να συνεχίσω να φέρνω στο φως της δημοσιότητας τέτοιες περιπτώσεις που αποκαλύπτουν στα μάτια των πολιτών την ξετσιπωσιά μιας «δράκας» υπεράνω κομμάτων και Κυβερνήσεων golden boys και girls, διαχρονικών ευνοούμενων, φίλων και κολλητών μιας δράκας, επίσης ευνοούμενων, από τη μιντιακή διαπλοκή, ΜΕΓΑ-λοπαραγόντων του πολιτικού συστήματος.

Η μιντιακή διαπλοκή, ωστόσο, παρείχε, και καλώς έπραξε, το βήμα στην διορισθείσα από τον Γ. Παπανδρέου Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, πρώην Σύμβουλο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, κα Τ. Μπιρμπίλη, προκειμένου να πληροφορήσει τους χειμαζόμενους Έλληνες ότι οι μηνιαίες απολαβές της ανέρχονται σε μόλις 7.500 ευρώ το μήνα και μάλιστα το ποσό αυτό δεν της αρκεί για να καλύψει τη διαμονή της στο Παρίσι αλλά πληρώνει και από την τσέπη της για να ανταποκριθεί.

Ας εξηγηθούμε λοιπόν: Η κα Μπιρμπίλη επιμένει να μην θέλει να διαβάσει και να μην απαντά στην ερώτησή μου “πόσο έχει κοστίσει η μηνιαία παραμονή της ως Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ, κατά τους πλέον μέτριους υπολογισμούς, “το κόστος αυτό ανέρχεται σε 21.000 ευρώ το μήνα”, χωρίς μάλιστα στο κόστος αυτό να συμπεριλαμβάνονται ο οδηγός και το κρατικό αυτοκίνητο.

Τα ερωτήματα μου προς την κα Μπιρμπίλη είναι αμείλικτα:

1.Αντιστοιχούν οι ακαθάριστες απολαβές της, μαζί με το επίδομα αλλοδαπής και τα κάθε είδους λοιπά επιδόματα και προνομίες της, ως πρέσβειρας, έως σήμερα σε περίπου 12.000 ευρώ το μήνα; Μήπως θεωρεί ότι οι ασφαλιστικές της εισφορές, ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών και οι λοιπές προνομίες του πρέσβη-εκτός των τακτικών αποδοχών- δεν συνιστούν επιβάρυνση του φορολογουμένου και του Κρατικού Προϋπολογισμού; Που στηρίζει την καινοφανή άποψη η κα Μπιρμπίλη, ότι η κρατική επιβάρυνση για καθένα μισθοδοτούμενο από το Κράτος υπολογίζεται με βάση μόνο το τελικό ποσό που ισχυρίζεται ότι παίρνει στο χέρι, και που, μάλιστα, ακόμη και μετά από δύο περικοπές και έκτακτες εισφορές και εισφορές αλληλεγγύης, στην περίπτωσή της κας Μπιρμπίλη ανέρχεται, ακόμη και σήμερα, κατά δήλωσή της, σε 7.500 ευρώ, δηλαδή 4 φορές πάνω από τις απολαβές του ΑΓΕΕΘΑ;

2.Καταβάλει ναι ή όχι το Ελληνικό Δημόσιο για να στεγάσει την κα Μπιρμπίλη σε νεοκλασική κατοικία επιφάνειας350 μ2κοντά

Keywords
Τυχαία Θέματα