«Αντιρατσιστικός τέλος, τελεία και παύλα»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Δεν άλλαξε κάτι από την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο όταν σας είπα ότι δεν πρόκειται να περάσει το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως έχει στη διατύπωσή του. Δεν θα περάσει, ό,τι και να γίνει».

Αυτό μας επανέλαβε πριν από λίγο το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο και πριν μια εβδομάδα μας είχε πει το ίδιο,το δημοσιοποιήσαμε και σήμερα έγινε ακριβώς με το ίδιο περιεχόμενο κεντρικό θέμα της ημέρας σε όλα τα ΜΜΕ.

Το κυβερνητικό στέλεχος όταν το ρωτήσαμε αν υπήρξε κάποιου είδους

«διαπραγμάτευση» με τον Υπουργό Δικαιοσύνη κ.Ρουπακιώτη που εμμένει στο νομοσχέδιο μας είπε ότι το νέο δεδομένο είναι η σύμπτωση θέσεων για το νόμο αυτό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ….ΣΥΡΙΖΑ. Μας παρέπεμψε στην επίσημη θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του βουλευτή-δημοσιογράφου κ.Μουλόπουλου όταν το ίδιο νομοσχέδιο είχε επιχειρήσει να φέρει στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Μιλτ Παπαϊωάννου.

Και συμπλήρωσε:

«Ό,τι λέει σήμερα η Νέα Δημοκρατία έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2011 στο νομοσχέδιο του κ.Παπαϊωάννου. Αν σήμερα λέει άλλα πρόβλημά του. Το νομοσχέδιο αυτό θα ρίξει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην Εκκλησία,στο Στρατό στα εθνικά θέματα γενοκτονιών που έχουν αναγνωρισθεί με νόμους και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει. Λοιπόν τελεία και παύλα, ως έχει δεν περνάει.»

Θυμίζουμε ότι το τελικό «καλώς έχει» στα νομοσχέδια δίνει ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ.Τ.Μπαλτάκος στον οποίο και «χρεώνει» ο κ.Ρουπακιώτης το «ΟΧΙ». Ο κ.Μπαλτάκος μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα…

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην κρατική τηλεόραση άφησε ανοιχτό το θέμα των αλλαγών λέγοντας ότι «κανένα νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε χωρίς να υποστεί αλλαγές από τη στιγμή της δημιουργίας μέχρι την ψηφοφορία».

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φώτης Κουβέλης με τους ήπιους τόνους που τον διακρίνουν προσπαθεί ήδη να βρει χρυσή τομή με σημαντικές αλλαγές.

Σχετικά άρθρα:

Κυβερνητικό στέλεχος στο «Π»: «Δεν πρόκειται να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!»

Keywords
Τυχαία Θέματα