Αντιφασίστική πορεία στην Ομόνοια – Χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν τόσο οι αντιφασιστικές οργανώσεις όσο και αυτές της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, πορεία στα Προπύλαια πραγματοποιούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με κινήσεις και παρατάξεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών.

Οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια πραγματοποιούσαν πορεία προς την Ομόνοια,

ωστόσο αργότερα περισσότερα από 1.000 άτομα κινούνται προς τη Σταδίου. Αστυνομικό μπλόκο με κλούβες στο ύψος της οδού Αμερικής εμποδίζει την πρόσβαση προς το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, πραγματοποιείται συγκέντρωση από την οργάνωση Αντιφασιστικό Μέτωπο και στο Μοναστηράκι.

Να σημειωθέι, πως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η λεωφόρος Αμαλίας από τη λεωφόρο Συγγρού και η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας έχουν κλείσει από τις 3 το μεσημέρι.

Παράλληλα, μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σύνταγμα από τις 7 μ.μ.

Η ΓΑΔΑ είχε ανακοινώσει ότι οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Προπύλαια, Μοναστηράκι και Σύνταγμα δεν θα επιτραπεί να εξελιχθούν σε πορείες για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ωστόσο, επετράπη στους διαδηλωτές στα Προπύλαια να πραγματοποιήσουν πορεία, καθώς δεν θα συναντηθούν με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή και οι σταθμοί του Μετρό που είναι ανοιχτοί -και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από όλους τους διαδηλωτές που κατευθύνονται στις συγκεντρώσεις- βρίσκονται υπό αυστηρή επιτήρηση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

The post Αντιφασίστική πορεία στην Ομόνοια – Χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα