Αντιδρούν στο ταξίδι της Ζαρούλια

Παρά τις αντιδράσεις κομμάτων και βουλευτών και την δέσμευση της κυβέρνησης να αφαιρέσει την βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη λίστα της αντιπροσωπίας βουλευτών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η εφημερίδα “Βήμα” πληροφορείται ότι τελικά η κ. Ελένη Ζαρούλια βρίσκεται στη λίστα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που θα γίνει τη Δευτέρα στο Στρασβούργο.

Την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM),Μπενζαμέν

Αμπντάν, λέγοντας: «Το EGAM είναι σοκαρισμένο από την πληροφορία ότι η ελληνική αντιπροσωπεία συνεχίζει να περιλαμβάνει μια νεοναζί παρά την επίσημη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά περί του αντιθέτου»

Ο πρόεδρος της EGAM (οργάνωσης-ομπρέλα που εδρεύει στο Παρίσι και συγκεντρώνει αντιρατσιστικά κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη) ήταν και ένας από αυτούς που έλαβαν τη διαβεβαίωση του Έλληνα πρωθυπουργού, όταν στα μέσα Δεκεμβρίου σε συνάντηση τους, ότι η Ελλάδα δεν θα γινόταν η χώρα που θα άνοιγε την πόρτα του Συμβουλίου της Ευρώπης στους νεοφασίστες. Αν δεν βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αφαιρεθεί η κυρία Ζαρούλια από την ελληνική αντιπροσωπεία, «η Νέα Δημοκρατία θα προσφέρει σημαντική υποστήριξη στο νεοναζισμό στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α.Σαμαράς τότε. Ο κ. Αμπτάν θυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν επίσης δεσμευτεί ότι θα έκαναν το παν για να μην σταλεί η Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ζητά «να γίνει γνωστή το συντομότερο η νέα σύνθεση της αντιπροσωπείας, χωρίς νεοναζί».Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», προσωπικότητες από το εξωτερικό που επικοινωνούν με τα γραφεία ελλήνων πολιτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης ζητώντας την απομάκρυνση της κυρίας Ζαρούλια από τη λίστα παίρνουν απαντήσεις οι οποίες κρίνονται ανειλικρινείς. Οι αρμόδιοι επικαλούνται, για παράδειγμα, άρθρα του ελληνικού Συντάγματος που απαγορεύουν κάτι τέτοιο αλλά τα οποία τελικά αποδεικνύονται… ανύπαρκτα ή δηλώνουν ότι ουδέποτε εστάλη η λίστα στο Συμβούλιο της Ευρώπης τη στιγμή που πηγές από το Στρασβούργο τους διαψεύδουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα