Επιτέλους “ξεσκονίζουν” τα λογιστικά βιβλία του ΠΑΣΟΚ

Φύλλο και φτερό κάνουν τα λογιστικά βιβλία του ΠΑΣΟΚ στελέχη των οίκων Grand Thorton, KPMG, PWC που ανέλαβαν επίτροποι στις τράπεζες, συνεπικουρούμενα και από ανθρώπους της Ernst & Young, αλλά και της Delloite & Touche.

Υπό το καθεστώς πλήρους διακριτικότητας τις τελευταίες εβδομάδες, οι επίτροποι ερευνούν σε βάθος

τα βιβλία της Ιπποκράτους σε βάθος πενταετίας με εντολή να εντοπίσουν τα αίτια του οικονομικού εκτροχιασμού αλλά και να καταγράψουν τις δαπάνες που έβγαλαν εκτός προϋπολογισμού το ΠΑΣΟΚ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους του, έχει οφειλές ύψους 125 εκατ.ευρώ σε τράπεζες από δάνεια και άλλα 6 εκατ.ευρώ σε προμήθειες, ενώ έχει φτάσει στο κατώφλι της έξωσης.

Οι πέντε εταιρείες αποφάσισαν να αναλάβουν από κοινού το έργο του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί τους, «πρώτη φορά κόμμα μάς αναθέτει ανάλογη εργασία».

Η έρευνα επί των οικονομικών θα έχει ως αφετηρία το έτος 2007 αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία και τα οικονομικά βιβλία που διατηρούνταν στο ΠΑΣΟΚ και στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη πολτοποιήθηκαν μετά τη μετακόμιση του κόμματος στην Ιπποκράτους. Το έργο των οίκων αξιολόγησης δεν θα σταματήσει στη διερεύνηση των αιτίων της οικονομικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, οι εταιρείες θα αναλάβουν να καταθέσουν και την πρότασή τους για το πώς η Ιπποκράτους θα μπορέσει να διαχειριστεί την οικονομική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα