Αντιδρούν οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Με απόφασή τους οι εργαζόμενοι στη ΓΓΠΣ, σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, αποφάσισαν προκήρυξη απεργιών για τις 23,26 και 29 Απριλίου και κλιμάκωση στη συνέχεια, αντιδρώντας στη διάσπαση και υποβάθμιση της υπηρεσίας τους,

αλλά και τις σχεδιαζόμενες απολύσεις εργαζομένων.

Οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ θεωρούν πως η υπαγωγή τους στην Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων αποτελεί υποβάθμιση για την υπηρεσία δεδομένου ότι δεν θα είναι πλέον εφικτή η συγκέντρωση όλων των πρωτογενών οικονομικών δεδομένων σε ένα και μόνο σημείο και ζητούν το διορισμό Γενικού Γραμματέα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση αναφέρεται πως η πολιτική ηγεσία υπογράμμισε ότι διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υπηρεσίας και το εργασιακό καθεστώς όλων των εργαζομένων.

Επιπλέον, δημιουργείται άμεσα ομάδα εργασίας, με συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, η οποία θα ετοιμάσει μία πρόταση, εντός Μαΐου, για το βέλτιστο τρόπο λειτουργίας της ΓΓΠΣ, ώστε στο μέτρο του δυνατού να μην θιγεί το ενιαίο και αδιαίρετο της Υπηρεσίας, να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα και να βελτιωθούν οι λειτουργίες του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα