«Ανταρσία» στους Ανεξάρτητους Έλληνες

του Θοδωρή Δαφέρμου

Σε νέες φουρτούνες φαίνεται ότι μπαίνει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την επιστολή των «7» βουλευτών που στάλθηκε στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο λίγες ώρες πριν συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του κόμματος, θέτοντας ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας.

Το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα βαρύ, με την ηγεσία του κόμματος να είναι αμήχανη μπροστά στη νέα

«ανταρσία» και τους βουλευτές που παραβρέθηκαν να προσπαθούν να προστατέψουν την ενότητα του κόμματος και να ξεσπαθώνουν κατά των «7». Βέβαια από τους 7 σήμερα, παρευρέθηκε μόνο ο Παύλος Χαϊκάλης, με τους Γιώργο Νταβρή, Κώστα Γιοβανόπουλο, Χρυσούλα Γιαταγανα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βασίλη Καπερνάρο και Σταυρούλα Ξουλίδου να προτιμούν να την αποχή.

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου φαίνεται ότι επισκιάστηκε απο τα τελευταία εσωκομματικά γεγονότα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα βασικά θέματα συζήτησης που αφορούσαν την στρατηγική τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών.

Ο Πάνος Καμμένος σε μια άκρως πολιτική ομιλία προσπάθησε να φανεί ενωτικός στέλνοντας μήνυμα επιστροφής όσων έφυγαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους ΑΝΕΛ άλλα και απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς τους «αντάρτες» λέγοντας «όσοι εποφθαλμιούν καρέκλες να τις πάρουν από απόψε σπίτι τους».

Το θέμα απο εδώ και πέρα είναι πως θα καταφέρει η ηγεσία του κόμματος να προχωρήσει υπό την απειλή της ανεξαρτητοποίησης των «7». Η ιστορία αυτή βέβαια δεν προέκυψε τώρα, η λεγόμενη ιδιότυπη ομάδα (Νταβρή, Γιοβανόπουλου, Ξουλίδου και Χρυσοβελώνη) είχε εκβιάζοντας επιβάλει πριν περίπου ενάμιση μήνα την αντικατάσταση του τότε γραμματέα της Κ.Ο Παναγιώτη Μελά απο τον Κώστα Γιοβανόπουλο. Όπως όλα δείχνουν τα χέρια του Πάνου Καμμένου είναι δεμένα και οι κινήσεις του πάνω στην εσωκομματική σκακιέρα φαίνονται περιορισμένες.

Τέλος, αυτό που μούδιασε σήμερα την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ήταν η πρόταση του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Σακελλάρη (ανήκει στην ομάδα Νταβρή, Γιοβανόπουλου και Χρυσοβελώνη) να κατέβει ο Πάνος Καμμένος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, δείχνοντας ποιές θα είναι οι προθέσεις της ομάδας των «7» απο εδώ και πέρα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Fosphotos

The post «Ανταρσία» στους Ανεξάρτητους Έλληνες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα