Ανήθικη στοχοποίηση Καρύδη

Η στάση στο θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης αποτελεί μια πολιτκή επιλογή

Το να είναι κανείς υπέρ ή κατά του Συμφώνου Συμβίωσης ομοφύλων είναι μια πολιτική επιλογή που κρίνεται. Ακόμη και να απειλεί ένας ιεράρχης, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς, με αφορισμό όσους ψηφίσουν υπέρ του Συμφώνου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν και ακούγεται υπερβολικό, είναι κάτι που εμπίπτει στις αρμοδιότητες που έχει από την θέση του στην Εκκλησία, αφού όντως προβλέπονται αφορισμοί.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να επιστρατεύονται ανήθικα μέσα, με ανυπόγραφες επιστολές και mails με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και

ψέματα για να πληγεί κάποιος που έχει μια θαρραλέα άποψη επί του θέματος, υπάρχει τεράστια απόσταση.Ολόκληρη βιομηχανία τέτοιων επιστολών κατά του Δημήτρη Καρύδη έχει στηθεί τελευταία, κυκλοφορούν μάλιστα και στο διαδίκτυο κάποιες. Ανώνυμες όλες, κάποιες έχουν αποσταλεί και στον Ευ. Βενιζέλο - σαν να του λένε να τον νουθετήσει, αυτός ο εγγονός παπά- και βρίθουν συκοφαντιών. Τον αποκαλούν μασώνο και ομοφυλόφιλο, μεταξύ άλλων, γιατί τόλμησε να υπεραμυνθεί του Συμφώνου Συμβίωσης και να αντιπαρατεθεί στην φονταμενταλιστική ρητορική του κ.κ. Σεραφείμ.

Όλα αυτά θα αποτελούσαν ίσως γραφικότητες και συνηθισμένα μέσα που μετέρχεται ένα αποκλεισμένο από τις εξελίξεις και τον ιστορικό χρόνο αναχρονιστικό σύστημα το οποίο κινείται με χαρακτηριστικά παραθρησκευτικών οργανώσεων των αρχών του περασμένου αιώνα (το 1916 είχε αφορίσει η Εκκλησία τον Ελευθέριο Βενιζέλο, για να ακολουθήσει κάποιες δεκαετίες αργότερα ο Νίκος Καζαντζάκης). Είναι προδήλως ανήθικα μέσα.

Αλλά όλα αυτά συνιστούν και μια κατάφωρη αδικία για την προσφορά του ίδιου του Δημήτρη Καρύδη στην Εκκλησία του Πειραιά. Ο ίδιος δεν το έχει προβάλει ποτέ, με τον συνηθισμένο πολιτικάντικο τρόπο «κατόπιν ενεργειών μου», ακόμη κι ορισμένοι βουλευτές της ευρύτερης Αριστεράς συνηθίζουν, και γι’ αυτό δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό ότι είχε καθοριστική συμβολή για την εκταμίσυεση μέσω Νομαρχίας Πειραιά 150.000 ευρώ που διατέθηκαν για την αποκατάσταση των σοβαρότατων ζημιών που είχε υποστεί από τους σεισμούς ο Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια.

Κι ακόμη ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μέσω φίλων του που είχαν την τεχνική ή οικονομική δυνατότητα στήριζε και στηρίζει εδώ και χρόνια τα συσσίτια των Εκκλησιών στην Π. Κοκκινιά, τα Μανιάτικα και τα Καμίνια, με τακτική προσφορά τροφίμων. Αλλά, προφανώς όλα αυτά αποτελούν λεπτομέρειες για κάποιους φανατικούς. Φαντάσου να μην ήταν ο Χριστιανσμός, η Θρησκεία της Αγάπης, τι θα λέγανε και θα έκαναν αυτοί οι τύποι.

The post Ανήθικη στοχοποίηση Καρύδη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα