Αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικα στην Αθήνα

Aναβλήθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα της αντιπροσωπίας της Ευρωβουλής που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικα, με απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Σουλτς, Ζομ Ντους. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου.

Για «θεωρίες συνωμοσίας» έκανε λόγο ο Κεδίκογλου

Είχε προηγηθεί καταγγελία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκου Χουντή πως η αναβολή της επίσκεψης έγινε έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου, Πάνο Σκουρλέτη, να κατηγορεί την κυβέρνηση που δέχεται τη βοήθεια του Σουλτς καθώς «τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου». Για «θεωρίες συνωμοσίας» και «απόπειρες δυσφήμισης της χώρας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Ζομ Ντους ανέφερε ότι βασικό κίνητρο για την απόφαση μετάθεσης της επίσκεψης ήταν η ανησυχία πως το έργο της αντιπροσωπίας θα επισκιαζόταν από τις θεσμικές εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος είπε ότι η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μάρτιν Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Ως προς την επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Ευρωβουλής και του Έλληνα Πρωθυπουργού, κύκλοι προσκείμενοι στον πρώτο διευκρίνισαν ότι ο Σουλτς τηλεφώνησε την Κυριακή στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έθεσε κανένα αίτημα με αφορμή την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή:fosphotos.com/EUROPEAN UNION

The post Αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικα στην Αθήνα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα