Ανάπτυξη το 2014 βλέπει ο Στουρνάρας

Με την πρόβλεψη του ΔΝΤ για επιστροφή της χώρας μας σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloοmberg, εκτιμώντας πως θα καταγράψει ποσοστό ύψους 0,6% σε ετήσια βάση για το συγκεκριμένο έτος.

Αν και ο κ. Στουρνάρας

επεσήμανε πως το 2013 θα είναι «μία πολύ δύσκολη χρονιά», υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τη συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή, πρόσθεσε πως «η ανάκαμψη μπορεί να εμφανιστεί σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση προς το τέλος του έτους».

«Οποιαδήποτε μείωση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη και θα χαιρέτιζα μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων», είπε στη συνέχεια ο υπουργός.

Υποστηρίζοντας πως η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν «δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν θα υπάρξει μια «κακή» τράπεζα στην οποία θα περιέλθουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας, ο υπουργός είπε: «έχουμε περικόψει μισθούς, επιδόματα, οι φόροι είναι υψηλοί και για αυτό θα διανύσουμε μία σκληρή χρονιά. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, οι ναυτεργάτες επίσης. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα