Ανακαλύφθηκε πλανήτης εξαπλάσιος της Γης γεμάτος με νερό!

Ένας πλανήτης ο οποίος είναι εξαπλάσιος σε μέγεθος της Γης και καλυμμένος με ατμόσφαιρα πλούσια σε νερό, στην οποία περιλαμβάνεται μία μορφή νερού πλάσματος, ανακαλύφθηκε πρόσφατα σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι αστρονόμοι έχουν συμπεράνει ότι η ατμόσφαιρα του τεράστιου πλανήτη Gliese 1214b είναι πιθανότατα γεμάτη με νερό σε πλασματική μορφή. Παρόλα αυτά ο πλανήτης αυτός δεν μοιάζει με τη Γη καθώς έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και πυκνότητα, κάνοντας την ατμόσφαιρά του πολύ διαφορετική.

«Όσο η θερμοκρασία και η πίεση είναι τόσο ψηλά, το νερό δεν βρίσκεται

στη συνήθη μορφή του –υγρό, στερεό ή αέριο- αλλά σε μία πλασματική μορφή στον πάτο της ατμόσφαιρας του πλανήτη Gliese 1214b», δήλωσε ο επικεφαλής Νόριο Ναρίτα του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Ιαπωνίας.

Ο πλανήτης Gliese 1214b βρίσκεται 40 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, στον αστερισμό του Ερπετού και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο του 70 φορές πιο κοντά από ότι η Γη στον δικό μας Ήλιο. Αντίθετα με τους χερσαίους πλανήτες, ο πλανήτης Gliese 1214b δεν έχει σταθερή επιφάνεια κάνοντας το ύψος της ατμόσφαιρας δύσκολα προσδιορίσιμο.

The post Ανακαλύφθηκε πλανήτης εξαπλάσιος της Γης γεμάτος με νερό! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα