Αμείλικτα ερωτήματα για τη «σφαγή» του 11χρονου

Tην ώρα που η κοινή γνώμη της Κρήτης αλλά και το πανελλήνιο παρακολουθούν άφωνοι το φοβερό περιστατικό της Χερσονήσου(δείτε εδώ κι εδώ) με το σοβαρότατο τραυματισμό του 11χρονου Νικήτα από τη Ρωσία, πολλά είναι τα ερωτηματικά και οι απορίες για τον τρόπο που ξένοι εργαζόμενοι, είτε μαζικά μέσω μαθητείας, είτε μεμονωμένα – όπως η περίπτωση του Ολλανδού- προσλαμβάνονται στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού.

Τηρούνται οι όροι και

οι προϋποθέσεις που το Εργατικό Δίκαιο επιτάσσει; Έχουν ελεγχθεί όλοι όσοι βγάζουν το μανδύα του τουρίστα και «ντύνονται» εργαζόμενοι;

Και ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις που εφαρμόζονται για τους ντόπιους ή μήπως πίσω από τους ψηλούς φράκτες των πολυτελών τουριστικών συγκροτημάτων υπάρχει ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς το οποίο μπορεί να «γεννήσει» τερατουργήματα;

«Ο νόμος 1077/80 προβλέπει όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν προμηθευτεί πράσινο βιβλιάριο», λέει στο Cretalive ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου κ. Γιώργος Αρετίνης. Σ’ αυτό το βιβλιάριο φαίνεται αν ο εργαζόμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και αν είναι υγιής. Κι αν αυτή η προϋπόθεση είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους Έλληνες δεν ισχύει το ίδιο και για τους ξένους.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Αυτό που εφαρμόζεται για τους Έλληνες δεν ισχύει για τους ξένους. Κανένας δεν τους ζητάει χαρτιά και προϋποθέσεις είτε τους
φέρνει μεμονωμένα είτε μέσω μαθητείας. Έρχονται για να εργαστούν 4 μήνες και με τα γνωστά προβλήματα της ελληνικής γραφειοκρατίας δεν μπορούν να τρέχουν 1 μήνα για να βγάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αρετίνης.

«Την ίδια ώρα, η Επιθεώρηση Εργασίας, δεν έχει ούτε αυτοκίνητο για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και κινείται με δανεικά οχήματα όταν και όποτε μπορεί», προσθέτει.

Και ως τότε; Οι ξένοι επισκέπτες θα εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε υποτιθέμενους ανιματέρ, που κανείς δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια τους, τι έκαναν στην προηγούμενη ζωή τους και τι διεστραμμένο κουβαλάει το άρρωστο μυαλό τους.

«Το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι», λέει θυμόσοφα ο λαός μόνο που στην περίπτωση 11χρονου Νικήτα ο σκύλος έγινε …λύκος κατακρεουργώντας το ανυποψίαστο αγόρι που βρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή!

Σχετικά κείμενα

Στη σπονδυλική στήλη χειρουργείται ο 12χρονος Ρώσος (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

πηγή: creta live.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα