Άλλο οι αρλούμπες και άλλο οι επικίνδυνες προτροπές

Είθισται την εποχή που ο κυρίαρχος λαός λούεται με θαλασσινό νερό, να μην ασχολούμαστε με τα σοβαρά (ή έστω, τα σοβαροφανή) θέματα, αλλά να επιλέγουμε τα εύπεπτα και τα χαλαρωτικά. Δεν θα κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας που θέλετε κάτι ελαφρύ, ούτε στη συνήθεια (έξις δευτέρα φύσις κ.λπ.).

Θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά, όχι όμως με το τραγικό γεγονός του θανάτου του 19χρονου, γιατί θα τα βάλουμε με τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και εκείνους που προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν ένα θέμα που δεν είναι πολιτικό, για να εξασφαλίσουν την προβολή τους, όπως κάνει κάθε δημαγωγός που θέλει να δικαιολογήσει

τον τίτλο του. Θα ασχοληθούμε με τους θανάτους στις πλατείες του Καΐρου, στην Αίγυπτο. Αλλά θα δώσουμε μία άλλη διάσταση που προσεγγίζει τα καθ’ ημάς.

Λοιπόν, αγαπητοί θερινοί αναγνώστες, έχετε μπροστά σας μία μεγάλη πρόκληση που μπορεί να σας βγάλει από την ανία, την οποία αισθάνεστε, αρκούμενοι στο να παρακολουθείτε τους γύρω σας να παίζουν ρακέτες ή να ταΐζουν τα μικρά τους ή να επιδεικνύουν τα κάλλη τους. Σκεφτείτε ότι εάν είχε γίνει πραγματικότητα το όραμα πολιτικάντηδων να μετατραπεί η Πλατεία Συντάγματος σε… Πλατεία Ταχρίρ, Ταξίμ, ή δεν ξέρω γω σε ποια άλλη, όχι μόνο δεν θα πηγαίνατε για να τα μπάνια του λαού, αλλά θα αλληλοσκοτωνόμασταν με πραγματικές σφαίρες, όχι τις ψεύτικες που βλέπουμε στον κινηματογράφο και γουστάρουμε. Με πραγματικές. Από αυτές που σε πετυχαίνουν και μετά… καπούτ. Τέλος το παραμύθι.

Υπερβολική η μεταφορά; Κάθε άλλο. Αυτό θα συνέβαινε, εάν ήταν στο χέρι των λαοπλάνων ψευτοεπαναστατών. Δεν είναι υπερβολική η μεταφορά. Υπερβολικοί είναι αυτοί οι ανιστόρητοι πολιτικάντηδες που παίζουν με την τύχη των πολιτών. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν τη χρεωκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Και σας προκαλούμε να το σκεφτείτε και να βρείτε ποιοι είναι αυτοί που λένε ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι για να το παίξουν μπροστάρηδες της μεγάλης επανάστασης. Αλήθεια, έχει κανείς από αυτούς το θάρρος, να βγει δημοσίως τώρα που η Αίγυπτος «πνίγεται» στο αίμα και να ζητήσει συγγνώμη; Γιατί άλλο οι μπούρδες που μπορεί να λέει κανείς πίνοντας καφέ με την παρέα του και άλλο οι επικίνδυνες προτροπές στον κόσμο να κατεβαίνει στις πλατείες και να γίνεται μπάχαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα