Αλέξης Τσίπρας: Προ των πυλών οι εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο διαδικτυακό κανάλι της ΕΤ3.

Ο

πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και με αυτούς που, όπως τόνισε, «έκαναν λάθος», αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

Επιπλέον υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές θα λειτουργήσουν ως δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της μνημονιακής πολιτικής και τόνισε ότι η τρόικα το γνωρίζει αυτό και επιδιώκει να περάσει όσα περισσότερα μπορεί πριν από την μεγάλη ανατροπή.

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να κερδίσουμε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. «Όσο πιο μεγάλη η πλειοψηφία μας, τόσο πιο δυνατός ο λαός» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι συμμαχίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννησης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το κόμμα του προ ημερών, ενώ υποστήριξε ότι έφερε αποτελέσματα και ότι, πιο συγκεκριμένα, «αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνησης». Επίσης σημείωσε ότι με την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ έφθειρε την κυβέρνηση και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα.

«Τον Ιούνιο μια πρόταση μομφής θα ήταν λάθος» είπε και πρόσθεσε πως επρόκειτο για συλλογική απόφαση και πως έπρεπε να προηγηθεί της συζήτησης για τα νέα μέτρα.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα σε αδιέξοδο, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετική τη υποστήριξη του ΚΚΕ στην πρόταση μομφής.

Εν τω μεταξύ χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική» τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγόρησε για «απαξιωση των πολιτικών αντιπάλων του», αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που είχε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έμεινε στην Ευρωζώνη εξαιτίας των προσπαθειών του πρωθυπουργού, αντίθετα υποστήριξε ότι ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ ήταν ότι η αποχώρηση μιας χώρας από την ένωση θα είχε δυσβάσταχτο κόστος για τη Γερμανία.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση μιας χώρας θα σπάσει όλη την αλυσίδα του ευρώ.

Πρόσθεσε ότι η εκλογή μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε όλη την Ευρώπη. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Νοτιοανατολική πλευρά της. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά γεωπολιτικό» τόνισε ο ίδιος.

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τις ειρωνικές προσεγγίσεις από την κυβέρνηση για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, είπε ότι ενοχλήθηκαν επειδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση σε ΗΠΑ και Ε.Ε.

Πρέπει να δοθεί ο λόγος στο λαό μέσα από δημοψηφίσματα και διαδικασίες συμμετοχής, συνέχισε, ενώ τόνισε ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις πάρουμε αμέσως μετά τη δημοκρατική εντολή του λαού να καταργήσουμε το Μνημόνιο», επαναλαμβάνοντας ότι το μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός δίνοντας αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας διακοπής χρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε επίσης: «Βασική μας δέσμευση είναι να ξανανοίξει η ΕΡΤ», χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα τη ΔΤ»

«Η ΕΡΤ ήταν συνδεδεμένη με την Ιστορία της χώρας και θα την επανιδρύσουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στην εποχή της εναλλακτικής πληροφόρησης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τίποτα δεν μένει κρυφό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, επίσης, για την «αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών του Μνημονίου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «το οριζόντιο μαχαίρι δεν έχει καμία σχέση με αναγκαία μεταρρύθμιση για το δημόσιο».

«Δεν εγγυώμαστε την εργασιακή σχέση με ένα φαύλο μόρφωμα όπως η ΔΤ. Δεσμευόμαστε για την επανίδρυση και των τριών καναλιών της ΕΡΤ καθώς και των τοπικών ραδιοσταθμών», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

The post Αλέξης Τσίπρας: Προ των πυλών οι εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα