Αλαβάνος: Ακραία η Ρεπούση – Λάθος μου η πλατεία Ταχρίρ

Του Γιάννη Ντάσκα

«Ακραία ,χωρίς πατριωτικά στοιχεία στο λόγο της και κοσμοπολίτικου στυλ «χαρακτήρισε τη Μαρία Ρεπούση ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο «ΡάδιοΑρτ» στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς
Ο κ.Αλαβάνος αν και χαρακτήρισε «πιο έντιμη τη στάση της ΔΗΜΑΡ από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» στην οικονομική πολιτική δεν είχε κανένα απολύτως επιείκεια για τη Μαρία Ρεπούση και ορθά-κοφτά είπε ότι δεν συμφωνεί μαζί

της σε καμία από τις θέσεις που υποστηρίζει και θύμισε τη στάση του Οδυσσέα Ελύτη στο θέμα των αρχαίων κατά την βράβευσή του με το Νόμπελ.
Ο κ.Αλαβάνος προκάλεσε εντύπωση με την απάντησή του για το αν πρέπει να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους άμεσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα
Μας απάντησε: «Θυμάστε ότι είχα πει να γίνει το Σύνταγμα πλατεία Ταχρίρ και να βγει ο κόσμος εκεί. Όμως τώρα λέω δεν ήταν η σωστή θέση μόνο αυτό το κάλεσμα. Δεν αρκεί να βγάλεις τον κόσμο στο δρόμο αλλά να ξέρεις και που τον πηγαίνεις. Και δεν είχαμε τότε τέτοια ολοκληρωμένη πρόταση».
Στην ερώτησή μας αν η τεράστια οικονομική πίεση στον κόσμο και η ατιμωρησία των πολιτικών για τις τεράστιες κλεψιές τροφοδοτεί την άνοδο της Χρυσής Αυγής απάντησε:
«Σαφώς η ατιμωρησία και η εξαθλίωση τροφοδοτεί την επιθετικότητα και την καταφυγή στη βία».
Στην ερώτηση αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή απάντησε:
«Ήδη αποκαλύπτονται τεράστια ποινικά εγκλήματα και φαίνεται με σαφήνεια οτι στην πραγματικότητα ήταν και είναι εγκληματική οργάνωση. Εάν εφαρμοστεί ο νόμος και οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι τότε θα είναι κενή περιεχομένου κάθε προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου γιατί στην ουσία δεν θα υπάρχει Χρυσή Αυγή για να τεθεί εκτός νόμου. Οι πράξεις για τις οποίες ευθύνονται είναι και ο λόγος τιμωρίας της».
Εντύπωση επίσης προκάλεσε η απάντησή του αν έχει προσωπικές και πολιτικές σχέσεις με το άλλοτε «πουλέν» του τον Αλέξη Τσίπρα.
Είπε ότι πολιτικά είναι πιο έντιμη η ΔΗΜΑΡ και δεν χρειάζεται να απαντήσει για τις προσωπικές σχέσεις. Με τη διατύπωση σαφώς άφησε να εννοηθεί οτι δεν έχει καμία προσωπική επαφή.

The post Αλαβάνος: Ακραία η Ρεπούση – Λάθος μου η πλατεία Ταχρίρ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα